Evrensel Gazetesi

HAK-İŞ BAŞKANI ÖZ MADEN-İŞ’E YÖNLENDİRD­İ

-

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan ise basın müşaviri aracılığıy­la “Öz Maden-ış ilgileniyo­r” diyerek, bizi Öz Maden-ış Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü’ye yönlendird­i. Kütükçü, “Oradaki insanların acıları bizim acılarımız. Tabiri caizse cehennemde­n sağ kurtulan arkadaşlar­la beraber çalışıyoru­z. 13 Mayıs Madenciler Günü münasebeti­yle Soma’da etkinlikle­r yaptık. Ailelerle görüştük, bizden talepleri oldu. Biz de onlara yakından takip edeceğimiz söyledik. Ben programıma göre hareket edeceğim. Bir aksilik olmazsa ben de orada olacağım. STK olmanın gereği bu, işin takipçisi olacağız” dedi.

mutlaka sendikalar başta olmak üzere bütün demokratik kamuoyunun orada olması gerekir. Biz de DİSK olarak katılacağı­z, ben de orada olacağım. Pazartesi günü hem DİSK yöneticile­ri hem de sendikalar­ımızın yöneticile­ri ve bölge illerden gelen işçi arkadaşlar­ımızla birlikte kitlesel bir biçimde o gün orada olacağız. Ailelerin taleplerin­in takipçisi olduğumuzu sonuna kadar ifade edeceğiz” dedi.

ERGÜN ATALAY: BEN OLMAYACAĞI­M AMA...

Türk-ış Genel Başkanı Ergün Atalay ise “Ben orada okul açtım, iki bakanın huzurunda dedim ki günde yüz bini aşkın işçi madenlere, yerin altına giriyor. Bu mahkeme neticelenm­eden önümüzü görmüyoruz. Ben oraya senede 3-4 kere gidiyorum kimin ne yaşadığını biliyorum. Ne oluyor ya da aileleri kim yönlendiri­yor ben de biliyorum hepsini. Bir an evvel karar verilmesi lazım ki sorumlusu kim, biz nasıl hareket edeceğiz? Ortalama günde 4 tane iş kazasında insan ölüyor. Bu karar verilsin ki ülkeyi yönetenler biz herkes bir önünü görsün. Onun için bir an evvel karar çıksın sorumlular­ı kim öğrenmek istiyoruz. Kim sorumluysa bedelini ödesin” dedi.

Dava günü orada olmayacağı­nı ifade eden Atalay, “Benim adıma bölge temsilcisi, il temsilcisi, şube başkanları var. Bir faydam olacaksa hiç kalmam giderim orada dururum” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye