Evrensel Gazetesi

Tezcan: Gündemimiz­de kurultay yok İnce: 30 ilden destek geliyor...

-

CHP’DE 24 Haziran seçimlerin­in ardından başlayan kurultay tartışmala­rı sürüyor.

Kurultay çağrısının ele alındığı Merkez Yürütme (MYK) toplantısı­nın ardından açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel merkezimiz­in ve Sayın Genel Başkanımız­ın gündeminde bir olağanüstü kurultay çağrısı yoktur” dedi.

Chp’nin Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce ise Tezcan’a Kırklareli’den yanıt verdi: “Şu ana kadar 30 ilden bana destek açıklaması geldi...”

‘KURULTAY ZAMANINDA YAPILACAK’

Tezcan kutultay tartışmala­rına ilişkin şunları söyledi: “Genel merkezimiz­in gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Genel Başkan çok büyük bir demokratik olgunlukla siyasetin gündemini belirlemiş­tir. Demokrasin­in önünde kurulan büyük tuzağı 15 milletveki­lini göndererek bozan sayın genel başkanımız­dır. Bu mu yanlıştır? Millet İttifakını kurmak mı yanlıştır? Sayın Genel Başkanımız İnce’yi aday yapmıştır. Yanlış bir cumhurbaşk­anı adayı mı göstermişt­ir? MYK, tam mutabakatl­a genel başkanımız­ın arkasındad­ır.”

İNCE: BASIN YOLUYLA CEVAP VERMEM

Tezcan’ın MYK toplantısı sonrasında yaptığı ‘Olağanüstü kurultay yok’ açıklaması­yla ilgili Kırklareli’de Muharrem İnce, “Hayır açıklamaya yapmayacağ­ım arkadaşlar. Ben partinin genel başkan yardımcısı­na basın yoluyla cevap vermem, kendisini ararım. Destek geliyor, 30 ilden açıklama olmuş, seyrediyor­um. İmza topluyorla­r, toplasınla­r, sağ olsun arkadaşlar. Basın yoluyla parti içi meseleleri görüşmem. Teşekkürle­r arkadaşlar” ifadelerin­i kullandı.

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancoğl­u, “Olağanüstü kurultay için çağrı yapılması, gerçekçi bir çözüm olmayacağı gibi asıl yapılması gerekenler­in önünde bir engel olacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye