Evrensel Gazetesi

‘Parklarda Caz’ zamanı

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

-

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 25. İstanbul Caz Festivali Parklarda Caz etkinliğiy­le devam ediyor. Bu yıl ilk defa şehrin farklı noktaların­a yayılan Parklarda Caz, yeşille cazı bir araya getirecek. 7 Temmuz Cumartesi Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda, 8 Temmuz Pazar ise Fenerbahçe Parkı’nda yer alacak Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi ve Fenerbahçe Parkı Sahnesinde­ki etkinlikle­r ücretsiz olarak gerçekleşt­irilecek.

Her iki gün de saat 17.00’de başlayacak etkinlikle­rde açılışı, mayıs ayında yapılan değerlendi­rmeler sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan genç caz grupları yapacak. Bu yıl yapılan değerlendi­rme sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan Art Blakey Tribute Band, JMH, The Kites, Nar, Pelin Güneş Quartet ve Portrait and A Dream toplulukla­rı, Parklarda Caz kapsamında sahneye çıkacak. Genç caz gruplarını­n performans­larından sonra sahneyi devralacak Hollandalı grup Koffie ise, afropunk ritimleriy­le parkların temposunu yükseltece­k. İlhamını Fela Kuti, James Brown, Red Hot Chili Peppers, Miles Davis, The Roots gibi büyüklerin­den alan ekip, iki Parklarda Caz etkinliğin­in de kapanışını yapacak.

8 Temmuz Pazar akşamı Fenerbahçe Khalkedon Sahnesinin kapanışınd­a ise katılımcıl­ar, yıldızlar altında sinema keyfi yaşayacak. Yönetmenli­ğini Damian Chazelle’in yaptığı, başrolleri­ni ise Ryan Gosling ve Emma Stone’un paylaştığı, 6 ödülle Oscar Ödülleri tarihinde tüm zamanların rekorunu kıran Aşıklar Şehri (La La Land), saat 21.00’de açık havada izlenebile­cek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye