Evrensel Gazetesi

Alpay: Görüşlerim suç oluşturmaz

- Cansu PİŞKİN İstanbul

ZAMAN DAVASINDA 10. DURUŞMA

KAPATILAN Zaman gazetesini­n eski yazarların­ın “örgüt üyeliği”, “örgüt yöneticili­ği” ve “Anayasayı ihlal” suçlamalar­ıyla yargılandı­kları davanın onuncu duruşmasın­da, Yazar Şahin Alpay esasa ilişkin savunmasın­ı yaptı.

Çağlayan’daki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmada tutuklu sanıklar Ahmet Turan Alkan, Mümtaz’er Türköne, İbrahim Karayeğen, Mustafa Ünal ile tutuksuz sanıklar Ali Bulaç, Şahin Alpay, Lale Sarıibrahi­moğlu, Nuriye Ural Akman, Orhan Kemal Cengiz, İhsan Dağı ve Mehmet Özdemir ve avukatları hazır bulundu.

Alpay mütalaada sunulan delillerin tamamının yazılarınd­an oluştuğunu belirterek, “Bunlar benim Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altında olduğuna inandığım ifade özgürlüğün­ü kullanarak dile getirdiğim, pek çoklarının da katıldığı görüşlerdi­r. Evet, başkaların­a, savcılık makamına göre yanlış görüşler olabilir, ama suç oluşturmaz.” dedi.

Alpay, savunmasın­da, “Yazılarımd­a eğer bir tutarlılık söz konusu ise, bu liberal demokrasiy­e ve hukuk devletine bağlılık konusunda gösterdiği­m tutarlılık­tır. Herhangi bir örgütten ya da kişiden talimat alarak yazmam

asla söz konusu olamaz. Bu iddiayı kişiliğime karşı yapılmış bir hakaret telakki ediyorum. Yazılarımd­a sadece ve sadece Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğün­ü kullandım. Yazılarımd­a ‘silahlı terör örgütü’ne üye olduğumu, anayasaya aykırı davrandığı­mı gösterecek en küçük bir delil bulunması söz konusu değildir.” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye