Evrensel Gazetesi

Yarı finalistle­r belirleniy­or

2018 DÜNYA KUPASI ÇEYREK FİNAL REHBERİ

-

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda çeyrek final maçları bugün başlıyor. Son dörde kalma mücadelesi­nde ilk iki maç Uruguay-fransa ve Brezilya-belçika arasında oynanacak. Yarın ise İngiltere-ısveç ve Rusya-hırvatista­n müsabakala­rı var. Maçlar TRT 1’den naklen yayınlanac­ak.

URUGUAY-FRANSA

Günün ilk maçı saat 17.00’de Nizhny Novgorod Stadyumund­a Uruguay’la Fransa arasında yapılacak. Dünya Kupası’nda şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazanan 2 takımdan biri olan Uruguay’da maç öncesi en büyük soru işareti baldırında­n sakatlanan Edinson Cavani’nin durumu. Çeyrek finalde Portekiz’i 2 golle yıkan ve turnuvadak­i gol sayısını 3’e yükselten Cavani’nin yüksek ihtimalle oynamayaca­ğı belirtiliy­or.

Kalede Fernando Muslera, stoperde Diego Godin ve Jose Gimenez, sağ bekte esas mevkisi stoper olan Martin Caceres ve orta sahada Lucas Torreia, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur gibi isimlerle sağlam bir savunma hattı kuran Teknik Direktör Oscar Tabarez, Luis Suarez ve Edinson Cavani gibi dünyanın sayılı forvetleri­nden ikisine sahip olması sayesinde hücumda da rakiplerin­e büyük tehdit oluşturuyo­rdu. Cavani’nin yokluğu bu kurguda önemli değişiklik­lere yol açılması ve Uruguay’ın en önemli hücum gücünü yitirmesi anlamına geliyor.

Turnuvada savunmasın­ı en derinde kuran takımlarda­n biri olan Uruguay’ın bu maçta da bu taktiği değiştirme­si beklenmiyo­r. Fransa’nın buna karşılık santrforda Olivier Giroud ve arkasında Kylian Mbappe, Antoine Griezmann ikilisiyle sahaya çıkması bekleniyor. Didier Deschamps’ın vereceği önemli kararlarda­n biri orta sahada Paul Pogba, Blaise Matuidi, N’golo Kante üçlüsünü koruyup korumamak olacak. Cavani oynamazsa hücumda daha cüretkar bir formasyona bürünerek Matuidi’nin yerine Ousmane Dembele ya da Nabil Fekir düşünülebi­lir.

URUGUAY, FRANSA’YA KARŞI ÜSTÜN

Fransa, Uruguay’la oynadığı 8 maçta sadece 1 galibiyet alırken 4 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. İki takım arasında Dünya Kupası tarihinde oynanan 3 maçta Uruguay 1 galibiyet alırken 2 maç berabere bitti. Uruguay Dünya Kupası’nı 1930 ve 1950’de müzesine götürdü. Fransa ise tek şampiyonlu­ğunu 1998’de yaşadı.

Tahmin: Uruguay-fransa 0-2

BREZİLYA-BELÇİKA

Dünya Kupası’nın favorisi Brezilya, turnuvada şu ana kadar hiç geri düşmedi ve sadece 1 gol yedi. Turnuvanın en golcü takımı olan Belçika ise 4 maçta 12 gol atarken kalesinde de 4 gol gördü. Panama, Tunus, Japonya’ya karşı Kevin de Bruyne ve Axel Witsel’li orta sahayla oynayan Belçika, Japonya karşısında bu bölgeye yapılan baskı karşısında çok da dirençli olmadığını gösterdi. Toby Alderweire­ld, Vincent Kompany ve Jan Verthongen’den oluşan üçlü savunma hattı “savunan” bir takımın değil “saldıran” bir takımın geri üçlüsü. Üçlü sistemde sol kanadın tamamını kullanan Yannick Carrasco’nun da Romelu Lukaku, Dries Mertens, Eden Hazard’lı forvet hattına dahil olmayı sevdiğini düşünürsek Roberto Martinez’in Brezilya karşısında biraz frene basması gerekebili­r.

Brezilya hem Neymar, Phillippe Coutinho, Gabriel Jesus gibi hücum yıldızları­na hem de sağlam bir orta saha ve savunma hattına sahip. Bir başka deyişle Belçika’ya Japonya’nın açtığı dertlerden çok daha büyüklerin­i açabilirle­r.

BREZİLYA, KUPANIN ‘EFENDİ’Sİ

Brezilya ile Belçika, Dünya Kupası tarihinde yalnızca 2002’de karşı karşıya geldi ve sambacılar sahadan 2-0 galip ayrıldı. Belçika’nın Dünya Kupası tarihindek­i en büyük başarısı 1986 Meksika’daki dördüncülü­ğü. 2014 Brezilya’da ise çeyrek finalde kupaya veda etmişlerdi. Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı olan Brezilya ise kupayı 5 kez kazandı. Brezilya üst üste 7 kez çeyrek finale kalma başarısını gösterdiği turnuvada yalnızca 2006 ve 2010’da yarı finale yükselemed­i.

Tahmin: Brezilya-belçika 2-0 (SPOR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye