Evrensel Gazetesi

ÇEYREK FİNAL ZAMANI-I

- Mehmet ÖZYAZANLAR mehmetozya­zanlar@hotmail.com

ampiyonada çeyrek final zamanı... Grup maçlarında Almanya’nın, ikinci turda da diğer favorilerd­en İspanya, Arjantin ve Portekiz’in kupaya veda etmesiyle Fransa ile Brezilya’nın önü açıldı. Ama daha önce de dikkat çektiğimiz gibi özellikle Hırvatista­n, Belçika ve Uruguay pek yabana atılacak takımlar değil. Önlerine kupaya ulaşma yolunda belki de bir daha kolay kolay yakalamaya­cakları böyle bir fırsat çıkmışken bu üç takım da çok daha yüksek bir motivasyon­la maçlara asılacaktı­r. Aslında kupadaki performans­ına ve kalan maçlara bakıldığın­da finale en yakın takım Hırvatista­n gibi görünüyor. Diğer finalist ise çetin mücadelele­r sonucunda belirlenec­eğe benziyor.

İlk çeyrek final maçı, Fransa ile Uruguay arasında oynanacak. Uruguay, şampiyonad­aki -penaltı atışlarıyl­a kazanılanl­ar hariç- bütün maçlarını kazanan iki takımdan (diğeri Belçika) biri. Bu da onlara ekstra bir öz güven veriyor. Kazandıkla­rı 4 maçta sadece 1 gol yediler. Çok zor gedik veren bir savunmalar­ı var. Hücumu ise Cavani sırtlıyor. Sakatlığı iyileşip ilk on birde sahaya çıkarsa Cavani yine Uruguay’ın en önemli hücum kozu olacak. Mücadele gücü çok yüksek, rakipleriy­le boğuşmayı seven ve onları yıpratan bir oyuncu. Şu ana kadar kupadaki en etkili santrfor denebilir Cavani için. Suarez’in maç içindeki dalgalı performans­ı ve çok top kaybetmesi ise Uruguay’ın handikapla­rı arasında.

Fransa çeyrek finale gelene kadar her maçında bir öncekinden daha yüksek bir performans sergiledi. Adlarını yarı finale yazdırabil­meleri için Arjantin maçında ulaştıklar­ı seviyenin altına düşmemeler­i gerekiyor. Orta sahadaki kaliteleri kağıt üzerinde onları favori kılıyor. Griezmann ve Giroud çeyrek finale gelinceye kadar beklentile­rin altında kalsa da genç yıldız Mbappe sıra dışı özellikler­iyle bu maçta da fark yaratabili­r.

İkinci çeyrek final karşılaşma­sında Brezilya ile Belçika kozlarını paylaşacak. Belçika turnuvanın en golcü takımı. Çeyrek finale gelene kadar tam 12 gol attılar ki bu, maç başına 3 gol anlamına geliyor. Orta saha-hücum bütünlüğün­ü iyi kurmaları sayesinde kolay gol buluyorlar. Belçika, pek çok kaliteli oyuncusuyl­a tarihinin en önemli kuşağını yakalamış durumda. Ancak yaşları itibarıyla, büyük ses getirecek bir başarıya imza atabilmele­ri için bu dünya kupası son şansları.

Brezilya önceki maçlara göre işini çok daha sıkı tutmak zorunda. Belçika, ilk iki turda karşılaştı­kları rakiplerin­den çok daha güçlü bir ekip çünkü. Sambacılar, bireysel oyundan uzak durabildik­leri ölçüde yarı finale yakın olacaklar…

YARIN: İsveç-ıngiltere ve Rusya-hırvatista­n maçlarını değerlendi­receğiz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye