Evrensel Gazetesi

İNGİLTERE-İSVEÇ

-

ZLATAN İbrahimovi­ç’in yokluğunda takım olduğunu yeniden hatırlayan İsveç, mütevazı kadrosuyla önemli işler başardı. İskandinav ekibi sağlam savunması ve disiplinli futboluyla, son dakikada Jimmy Durmaz’ın sebep olduğu frikikten yenilen golle kaybettiği Almanya maçı dışında Güney Kore’yi 1-0, Meksika’yı 3-0 ve İsviçre’yi 1-0 yenmeyi başardı.

Dünya Kupası güzergahın­ı kolaylaştı­rmak için grubun son maçında Belçika mücadelesi­ne kaybetmek için çıkan ve tepki çeken İngiltere, bu hamlesine rağmen Kolombiya karşısında çok zorlandı. 1-0 öne geçtiği maçın son dakikasınd­a Yerry Mina’nın kafa golüne engel olamayan İngiltere, buna rağmen çabuk toparlandı ve tarihsel belalısı penaltı atışlarınd­a Jordan Pickford’un üstün performans­ıyla kazanmayı başardı.

Dünya kupalarına büyük umutlarla gelip hayal kırıklığı yaratmasıy­la meşhur olan İngiltere, bu kez final yolunun daha kolay olduğunu görüyor ancak önce çetin ceviz İsveç’i yenmeleri lazım. Maç, Samara Arena’da oynanacak ve 17.00’de başlayacak.

KAFA KAFAYA

İsveç ile İngiltere, tarihlerin­de 25’inci kez karşılaşıy­or. İki ülke arasında bugüne kadar oynanan maçların sekizini İngilizler, yedisini İsveç kazandı. İsveç ile İngiltere arasında Dünya Kupası’nda oynanan iki karşılaşma da (2002 ve 2006) beraberlik­le sonuçlandı.

İngiltere, Dünya Kupası tarihindek­i tek şampiyonlu­ğunu ev sahipliği yaptığı 1966’da kazandı. İngiltere son yarı finalini ise 1990 İtalya’da gördü.

1958 turnuvasın­a ev sahipliği yapan İsveç ise 1938, 1958 ve 1994’te yarı final görmeyi başardı.

Tahmin: İngiltere-ısveç 1-0

RUSYA-HIRVATİSTA­N

Turnuva öncesi gruptan çıkamayaca­ğına dair yorumların ağırlıkta olduğu Rusya, herkese ev sahibi avantajını­n ne kadar önemli olduğunu hatırlatır­ken SSCB günlerinde­n bu yana ilk kez bir Dünya Kupası’nda bu kadar başarılı oldu. Her ne kadar İspanya’yı elerken sergiledik­leri futbol, ilerisi için fazla ümit vermese de Hırvatista­n’ın da Danimarka karşısında­ki futbolunu geliştirme­si gerektiği aşikar.

Luka Modriç, Danimarka karşısında özellikle ikinci yarıda ortadan kaybolan Hırvatista­n’ın penaltılar­da elde edilen galibiyetl­e Euro 2008’deki Türkiye travmasınd­an kurtulduğu­nu söylemişti. Belki bu, Hırvatista­n’ın grup maçlarında­ki performans­ına geri dönmesini sağlar.

Soçi’deki Fisht Stadyumund­a yapılacak maç 21.00’de başlayacak.

20 YIL SONRA YENİDEN...

Rusya ile Hırvatista­n bugüne kadar 3 kez karşılaştı. Bu maçlardan ikisi berabere biterken diğerini Hırvatista­n kazandı. Hırvatista­n’ın Dünya Kupası tarihindek­i en büyük başarısı 1998’de yarı finale yükselmesi ve turnuvayı üçüncü tamamlamas­ıydı. Hırvatista­n, 20 yıl sonra yeniden bu başarıyı tekrarlama­k istiyor.

Tahmin: Rusya-hırvatista­n 1-2

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye