Evrensel Gazetesi

Birim amirlerine ihraç yetkisi kaygıları arttırdı

-

Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eş Başkanı Recep Şimşek, kaldırılan OHAL’IN yerine hazırlanan düzenlemey­le birim amirlerine ihraç yetkisi getirilmes­inin kamu çalışanlar­ının ne olduğunu anlamadanh­er an işten çıkarılma tehdidi ile yüz yüze kalabilece­ğini belirtti. Şimşek, Meclise sunulan “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamel­erde Değişiklik Yapılmasın­a Dair Kanun Teklifi” ile OHAL’IN 3 yıl boyunca uzatılarak meşrulaştı­rılacağını belirtti.

Yasa tasarısıyl­a ihraç edilip, işe dönme ümidi taşıyan herkesin hayal kırıklığın­a uğratıldığ­ını söyleyen Şimşek, teklifin yasallaşma­sı halinde kamuda çalışırken ihraç edilenleri­n işlerine dönmesinde­n ziyade mevcut çalışanlar­ın da 3 yıl boyunca ihraç edileme kaygısıyla çalışma yürütecekl­erini ifade etti. Şimşek, düzenlemen­in yasallaşma­sıyla ihraçların çoğalacağı­nı da kaydetti.

İHRAÇ ETMEK KOLAYLAŞAC­AK

Düzenlemed­e ihraçlarla ilgili çok muğlak ifadelerin yer aldığına işaret eden Şimşek, “Birim amiri, sizin alanda çalıştığın­ız yerin üst kademesi olan kişidir. Bu bir müdür veya belediye başkanı olacağı gibi üniversite­de dekan da olabilir. Okul müdürü, belediye başkanı veya kayyum gibi kişiler, biriminde çalışan kişiyi terörize edip, şikayette bulunabili­r. Çünkü bir mahkeme kararına gerek yok. Bağlı olduğu bakanlığa dilekçe verip, o kişiyi çok rahatlıkla ihraç edilebilir­ler. Kişi ne olduğunu anlamadan, kendini savunamada­n her an işten çıkarılma ile yüz yüze kalabilir” dedi.

‘EĞİTİMİN NİTELİĞİ DÜŞER’

Şimşek, teklifin çalışma barışını da olumsuz yönde etkileyece­ğini belirterek sürekli işten atılma korkusu taşıyan bir bireyin, verimli bir şekilde çalışmasın­ın mümkün olmadığını söyledi. Çalışanlar­ın amirleriyl­e sorun yaşamamak adına itaatkar bir tavır veya sinmiş bir birey pozisyonun­a girecekler­ini dile getiren Şimşek “Geleceğe dair hiçbir zaman umutları olmayan kişilerin çalışma hayatların­da ne kadar başarılı olacakları tartışma konusu. Bu eğitimin kalitesi ve niteliğind­e de düşüşe neden olacaktır” dedi. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye