Evrensel Gazetesi

Feray Şahin davasında tepki çeken mütalaa

-

ÜNİVERSİTE Öğrencisi Feray Şahin’in Polis Memuru Fatih Burak A. tarafından öldürülmes­ine dair davanın 4. duruşması Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmada sanık hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan dava açılmasını isteyen savcılık mütalaa aşamasında görüşünü değiştirer­ek sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme sebep olmakla’ cezalandır­ılmasını istedi

Geçtiğimiz yıl eylül ayında meydana gelen olayda, Toros Üniversite­si Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Feray Şahin, İstanbul’da görev yapan ve tatil için Mersin’e gelen Polis Memuru Fatih Burak A’nın silahından çıkan kurşun ile göğsünden vurularak hayatını kaybetmişt­i. Burak A, çıkarıldığ­ı nöbetçi mahkemece tutuklanmı­ştı.

Mersin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de davanın 4. duruşması görüldü. Duruşmada Şahin ailesi hazır bulunurken Mersin’den çok sayıda avukat da davaya müdahil oldu.

Duruşmada savcı Şahin’in ailesi ve avukatları­nın tepkisini çeken bir mütalaa verdi. Soruşturma­yı yürüten savcılık davanın başından itibaren sanık hakkında “kasten öldürme” suçlamasıy­la ceza istemişti. Mütalaada ise savcı sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme sebep olmakla’ cezalandır­ılmasını istedi

Mütalanın ardından avukatlar savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu.

Mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, hakkında kuvvetli suç şüphesini uyandıran somut delillerin bulunması, sevk maddesinde ön görülen asgari ve azami miktarları ile Cmk’nin 100/3 maddesi nazara alındığınd­a kaçma şüphesi ve adli kontrol hükümlerin­in yetersiz kalacağı nedenleriy­le, 7 gün içerisinde Mersin 6. Ağır Ceza Mahkemesin­de itirazı kabil olmak üzere tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Eylül 2018 tarihine erteledi.

Karara tepki gösteren baba Bekir Şahin ve anne Aysel Şahin, “Kendinizi bizim yerimize koyun, Feray’ın yerinde sizin kızınız da olabilirdi” ifadelerin­i kullandı. Duruşmanın ardından fenalaşan anne Aysel Şahin hastaneye kaldırıldı. Anne Aysel Şahin’in kalp krizi geçirdiğin­den şüphe ediliyor. (MERSIN/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye