Evrensel Gazetesi

Leyla’nın katil zanlısı tutuklandı

-

AĞRI’DA kayboldukt­an 18 gün sonra dere kenarında cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir, çıkarıldığ­ı mahkemece ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Leyla’nın kaybolduğu ve daha sonra cesedinin bulunduğu köyde aramalar ve gözaltına alınanlar oldu. Gözaltına alınanlard­an, daha önceden sosyal medyada ‘Leyla’nın katili amcası çıktı’ haberlerin­de adı geçen ve baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu olan Mehmet Aydemir, çıkarıldığ­ı mahkemece ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

Leyla’nın dosyasına müdahil olan Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, Bezirhane köyünden 12 kişinin gözaltına alınıp, sorgulandı­ğını belirtti. Artuk, sorgulanan­lardan 11’inin serbest bırakıldığ­ını. 1 kişinin ise ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı­ğını doğruladı.

Leyla Aydemir’in öldürülmes­i ile ilgili Ağrı Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Gözaltına alınan 3 şüpheli mevcut delil durumları göz önüne alınarak adli kontrol uygulaması­yla serbest bırakılmış, 1 şüpheli ise Ağrı Sulh Ceza Hakimliğin­in kararına istinaden 18 Temmuz 2018 tarihinde ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanmı­ştır. Olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle hassasiyet­le sürdürülme­ktedir.” (AĞRİ/DHA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye