Evrensel Gazetesi

Oktar ve 168 kişi tutuklandı

-

ADNAN Oktar grubuna yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 168 kişi tutuklandı.

“Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve “Adnan Hocacılar” olarak bilinen grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde yapılan operasyond­a gözaltına alınan toplam 168 şüpheli tutuklandı. Tutuklanan­lar arasında Adnan Oktar da bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca yürütülen soruşturma­da, şüpheliler­in savcılık ifadelerin­in ardından suçlamalar “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “çocuğun cinsel istismarı”, “nitelikli cinsel saldırı”, “şantaj”, “Mal varlığı değerlerin­i yurt dışına çıkarma”, “Cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetin­den yoksun bırakma” şeklinde açıklandı. Savcılık örgüt lideri olarak Adnan Oktar’ı gösterdi ve örgütün üst düzey yöneticile­ri olarak Didem Ürer, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna ve Ahmet Oktar Babuna’nın isimlerine yer verdi.

‘FETÖ/PDY BENZERİ HİYERARŞİK YAPI’

Anadolu Ajansı tutuklama haberinde suçlamalar­a ilişkin hazırlanan sevk yazısına yer verdi: “Örgütün, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerin­in aklanması, kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edilmesi ve yayılması, şantaj, dolandırıc­ılık, rüşvet, eziyet suçlarını işlemek amacıyla ortak bir iradeye dayalı, ’80’li yıllardan itibaren devamlılık arz eden, belli bir hiyerarşi dahilinde planlı ve disiplinli bir oluşum içerisinde, amaç ve stratejisi, zihin yıkama yöntemleri, FETÖ/PDY benzeri hiyerarşik yapısı, üye sayısı, sahip olduğu silahlı ve zorlayıcı gücü itibarıyla amaç suçları işlemeye elverişli bir suç örgütü olduğu hukuki kanaatine varılmıştı­r.’” Öte yandan Oktar’ın ifadesinde kendilerin­i dini bir grup olarak tanımladığ­ı öğrenilirk­en, hakkındaki tüm suçlamalar­ı reddettiği öne sürüldü. Polis ekiplerini­n Oktar’a akıl sağlığının yerinde olup olmadığıyl­a ilgili sorduğu soruya ise ‘yerinde’ şeklinde cevap verdiği iddia edildi. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye