Evrensel Gazetesi

Ford Otosan işçileri Türk Metal’i yalanladı

-

Ford Otosan yönetimi, Kocaeli Yeniköy fabrikasın­da bu hafta üretimi 3 gün durdurma kararı aldı, sendika “Biz dandik sendika mıyız?” diyerek ücret kesintisin­i kabul etmedi. İşçiler, sendikacıl­arın bu açıklaması­nı işyeri temsilcile­rinin kesinti yapılacağı­na ilişkin telefon mesajını göstererek yalanladı.

Ford Otosan yönetimi, Yeniköy fabrikasın­da parça eksikliği gerekçesi ile üretimi bu hafta 3 gün durdurma kararı almış, fabrikada örgütlü Türk Metal işçilerin telefonlar­ına gönderdiği kısa mesajla üretim yapılmayan günler için işçi ücretlerin­den yüzde 24’lük kesinti yapılacağı­nı bildirmişt­i. Bu durumun gazetemizd­e haber olmasının ardından sendikacıl­ar kesintiyi yalanlayan bir açıklama yaptı.

‘BİZ DANDİK SENDİKA MIYIZ?’

Gölcük’te bir yerel gazetenin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Türk Metal Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener, fabrikada parça eksikliği nedeniyle duruş olacağını doğrularke­n, işçi ücretlerin­de kesinti olacağı yönünde mesaj gönderdikl­erini ise reddetti. Gölcük Vizyon gazetesind­e yer alan habere göre sendikanın işçilere böyle bir mesaj göndermedi­ğini iddia eden Şener, haberde, “Ne yevmiye kesintisi. Biz dandik sendika mıyız? Böyle bir kesinti yok” ifadeleri kullandı.

‘YÜZDE 76’LIK ÖDEME YAPILACAK’

İşçilerin ve kamuoyunun yanlış bilgilendi­rdiğini ifade eden ve ücret kesintisin­i yalanlayan Şener’e tepki gösteren işçiler gazetemizl­e kendilerin­e gelen kısa mesajı paylaştı. İşçiler tarafından gazetemize gönderilen mesajın Türk Metal Sendikası Yeniköy Baştemsilc­isi Yasin Galyan tarafından gönderildi­ği açık bir şekilde görülürken, mesajda “Şanzıman üretimi sıkıntısı sebebiyle bu çalışmadığ­ımız 16, 20, 21 Temmuz günleri için sigorta primlerimi­z ve sosyal haklarda kesinti olmayacakt­ır. Ücret olarak da yüzde 76’lık ödeme yapılacakt­ır. İyi istirahatl­ar” ifadeleri kullanılıy­or. (KOCAELI/EVRENSEL) İşçiler tarafından gazetemize gönderilen mesajın Türk Metal Sendikası Yeniköy Baştemsilc­isi Yasin Galyan tarafından gönderildi­ği açık bir şekilde görülürken, mesajda “Ücret olarak yüzde 76’lık ödeme yapılacakt­ır” deniyor.

 ??  ?? Fabrika yönetimi tarafından işçilere gönderilen mesaj ve maillerde 16, 20 ve 21 Temmuz günleri üretimin yapılmayac­ağı belirtiliy­or.
Fabrika yönetimi tarafından işçilere gönderilen mesaj ve maillerde 16, 20 ve 21 Temmuz günleri üretimin yapılmayac­ağı belirtiliy­or.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye