Evrensel Gazetesi

33 kişi bugün anılacak

-

SURUÇ Katliamı’nın üçüncü yıl dönümünde Suruç için adalet talebini yinelemek ve yaşamını yitiren 33 kişiyi anmak için İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde eş zamanlı etkinlikle­r yapılacak.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyon­unun çağrısıyla, Kobanê’ye oyuncak ve insani yardım malzemeler­i götürmek için Urfa’nın Suruç ilçesinde bir araya gelen 300 genç, Amara Kültür Merkezinde yaptıkları basın açıklaması sırasında canlı bomba saldırısın­ın hedefi olmuştu. IŞİD’IN üstlendiği saldırı sonucunda 33 kişi hayatını kaybetmiş 100’ü aşkın kişi de yaralanmış­tı.

Üzerinden geçen üç yıla rağmen Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesin­de devam eden Suruç davasında, kayda değer bir ilerleme olmadı. 10 Ekim Katliamı davasında tutuklu olarak yargılanan Yakup Şahin davanın firari olmayan tek sanığı olduğu halde henüz mahkemece dinlenmedi. Suruç Katliamı’na ilişkin etkin bir soruşturma ve kovuşturma süreci yürütülmem­esine karşın, Katliam’ın tanıkları ve avukatları üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Suruç Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan Havva Cuştan, Mazlum Demirtaş, Ceren Çoban, Merve Nur İşleyici, Ali Deniz Esen, Efe Çatalbaş, İlke Başak Baydar, Koray Türkay, Ümmühan Özdemir, Tülin Gür, Şahin Tümüklü, katliamda yaşamını yitiren Hatice Ezgi Sadet’in ablası Özgen Sadet ile Suruç Davası Avukatları Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş çeşitli gerekçeler­le tutuklandı. Havva Çuştan ve Özgen Sadet tahliye edilirken diğer isimler hâlâ tutuklu bulunuyor. Gençlik örgütleri, Katliam’ın üçüncü yıl dönümünde Suruç için adalet talebini yinelemek ve yaşamını yitiren 33 kişiyi anmak için İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde eş zamanlı etkinlikle­r yapacak. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye