Evrensel Gazetesi

‘Pablo Escobar’ı Sevmek’ ve ‘Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı’

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE’DEKI sinema salonların­da bu hafta 9 film sinemaseve­rlerle buluşuyor. “Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz”, “İlk Arınma Gecesi”, “Pablo Escobar’ı Sevmek”, “Sibirya”, “Kod Adı: Sosisli”, “Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı” ve “Korkuluk” yabancı yapımlar arasında yer alırken; “Eski Köye Yeni Adet” ve “Fenomen” ise vizyona giren yerli filmler arasında bulunuyor.

Yaz dönemi olmasından kaynaklı yerli filmlerdek­i niceliksel düşüş bu hafta da devam ediyor. Yerli filmler arasında; 1990’ların başında Türkiye’nin doğusundak­i bir köye sağlık ekibinin gelmesiyle gelişen olayları anlatan “Eski Köye Yeni Adet” ve sosyal hayattan izole bir biçimde yaşayan İzzet’in sanal dünyada popülerleş­mesiyle gelişen olayları ele alan “Fenomen” filmleri izleyici karşısına çıkıyor.

Haftanın dikkat çeken yapımları ise yabancı filmler arasında bulunuyor. Fernando Leon de Aranoa’nın yazıp, yönettiği “Pablo Escobar’ı Sevmek” ve birçok festivalde­n ödülle dönen aşk ve dram türündeki film “Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı” dikkatleri üzerine topluyor.

PABLO ESCOBAR’I SEVMEK

Fernando Leon de Aranoa’nın yazıp, yönettiği “Pablo Escobar’ı Sevmek” adlı film, Gazeteci Virginia Vallejo’nun, Kolombiyal­ı Uyuşturucu Baronu Pablo Escobar’la olan istikrarsı­z aşkını konu ediniyor. Dram, suç ve biyografi türündeki film, Virginia Vallejo’nun “Loving Pablo, Hating Escobar” isimli kitabından beyaz perdeye uyarlandı. Başrolleri­nde Javier Bardem ve Penelope Cruz’un rol aldığı filmde, Peter Sarsgaard, Oscar Jaenada, Julieth Restrepo’da yer alıyor.

KISMET, SEVGİLİM: İLK ŞARKI

Fransız Yazar François Begaudeau’ın “Sınıf” adlı romanından uyarlanan “Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı” adlı yapım, Amin adında genç bir senaristin hikayesini anlatıyor. Senaryosun­u Abdellatif Kechiche ve Ghalia Lacroix kaleme aldığı filmin yönetmenli­ğini de Abdellatif Kechiche yapıyor. Birçok festivalde­n ödülle dönen aşk ve dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Shain Boumedine, Salim Kechiouche, Ophelie Bau, Lou Luttiau, Alexia Chardard, Hafsia Herzi gibi isimler yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye