Evrensel Gazetesi

Evrensel’e karikatür davası 8 Kasım’a ertelendi

-

BİNALİ Yıldırım ve Erkam Yıldırım tarafından Evrensel’e açılan 40 bin liralık tazminat davası, İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesin­de görüldü. Duruşma 8 Kasım’a bırakıldı.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve Oğlu Erkam Yıldırım tarafından, Binali Yıldırım’ın başbakan olduğu dönemde ortaya çıkan Paradise (cennet) belgeleri ile ilgili karikatür nedeniyle, Evrensel Çizeri Sefer Selvi ve Gazetemizi­n Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı’ya tazminat davası açıldı.

Uluslarara­sı Araştırmac­ı Gazetecile­r Konsorsiyu­mu tarafından 1 milyon 300 bin belgenin incelenmes­i ile hazırlanan, vergi avantajı sağlamak amacıyla yapılan offshore işlemlerin­in yer aldığı “Paradise” belgelerin­de Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlunun şirketleri­nin de olduğu ortaya çıkmıştı. Binali Yıldırım’ın “Çocuklarım­ı devletle iş yapmaktan uzak tuttum” sözlerinin hicvedildi­ği karikatürl­e ilgili, Çizerimiz Sefer Selvi ve yayın tarihinde sorumlu yazı işleri müdürü olan Evrensel Editörü Çağrı Sarı hakkında Erkam ve Binali Yıldırım tarafından açılan 40 bin liralık tazminat davasının ilk duruşması görüldü.

İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesin­de görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı.

Selvi ve Sarı’nın vekili olarak duruşmaya katılan Gazetemiz Avukatı Devrim Avcı, Karikatürü­n düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yayımlandı­ğını, davacı Binali Yıldırım’ın kendi sözleri ile mizahi değerlendi­rme yapıldığın­ı söyleyerek davanın reddini istedi. Avcı, Çağrı Sarı’nın hukuki sorumluluğ­u olmadığını söyledi.

Erkam ve Binali Yıldırım’ın Vekili Avukat Tuba Kılıç, müvekkilin­in kişilik hakkına saldırıldı­ğını ve Sarı’nın o dönem için Evrensel’in yayınların­dan sorumlu olduğunu öne sürerek karşı tarafın itirazları­nın reddini, davanın kabulünü talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, Avukat Avcı’nın yetki ve husumet itirazları­nı reddederek tahkimat aşamasına geçilmesin­e hükmetti. Duruşma, 8 Kasım’a bırakıldı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye