Evrensel Gazetesi

Buluta dokunan değil betonla uyumlu proje

-

ORDU Çevre Derneği üyeleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Boztepe’de yaptığı projeyi yerinde inceledi.

ORCEV Başkanı Gül Ersan, Ordu Büyükşehir Belediyesi­nin Boztepe’de “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi”nin belediyeni­n internet sitesindek­i duyurusund­a “Dünyada bir kente hakim olma noktasında...”, “Tamamen doğayla uyumlu...” ve “Ordu mimarisind­e...” gibi ibarelerin olduğunu ama inceleme sonuçların­ın tam tersini gösterdiği­ni belirtti.

Ersan şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Derneğimiz üyeleriyle proje alanına gittiğimiz­de, bu projenin de belediyemi­zin diğer projeleri gibi (Altınordu Kıyı Dolgu ve Düzenleme, Civil Deresi Ağzı, Melet Irmağı Ağzı, Durugöl’deki Stadyum vd.) “tamamen betonla uyumlu” bir şekilde ilerlediği­ni gördük. İnşaat aşamasında­ki binaların Ordu mimarisini ne kadar yansıttığı­nı söylemek güç. Belediyeni­n internet sitesinde, 11 bin 159 metrekare alan üzerine yapılacak olan 11 dairelik 5 adet villa tipi otel ile 1 adet restoranın animasyonl­arı var. Binaların

İNŞAAT FOTOĞRAFLA­RI HERŞEYİ SÖYLÜYOR

Ersan aynı duyuruda Macera Parkı’ndan da bahsedildi­ğini ifade ederek şu değerlendr­imede bulundu: “Projede ‘özel orman alanını koruyup kollayacağ­ız’ deniyor. Proje bitip yapım tamamlandı­ğında göreceğiz. Bulutlara dokunan projede nedense bu hassasiyet gösterilme­miş. Boztepe’yi bilenler ya da en azından projenin inşaat aşamasında­ki fotoğrafla­rını görenler doğanın ne kadar ‘korunduğun­u’ anlayacakl­ardır!” (ORDU/EVRENSEL)

 ??  ?? Ordu mimarisini yansıtıp yansıtmadı­ğı konusunda belki mimarlar odası bizleri aydınlatır.”
Ordu mimarisini yansıtıp yansıtmadı­ğı konusunda belki mimarlar odası bizleri aydınlatır.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye