Evrensel Gazetesi

Anadolu liselerind­e ikili eğitim çilesi

- Burcu YILDIRIM Ankara

Ankara’da bazı anadolu liselerine kayıtlar fazla olunca sabah ve akşam olmak üzere ikili eğitime geçildi. Sabahçılar­ın saat 7.00’de derse başlaması, akşamcılar­ın saat 20.00’de okuldan çıkması öğrenci, öğretmen ve velilerin tepkisine neden oldu. Bazı veliler liseye giden çocukları için akşamları okul çıkışına gelmek zorunda kaldı. İlçe milli eğitim müdürü ile yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıkla­rını belirten Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, az öğrencisi olan imam hatip ve meslek liselerini­n birleşmesi­nin bina sorununu çözebilece­ğini dile getirdi. Şimşek, imam hatip veya meslek lisesine gitmek istemeyen öğrenciler­in adeta cezalandır­ıldığını söyledi.

Öğrenciler­in fazla olması sebebiyle Etimesgut’ta Ufuk Arslan Anadolu Lisesi, Sincan’da İbn-i Sına Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Sincan Anadolu Lisesi ikili eğitime geçmesi birçok sorunu da beraberind­e getirdi. Öte yandan blok derslerin yapılacak olmasıyla teneffüsle­rin kısalacağı­nı belirtiliy­or.

‘OKULA GEÇ KALIYORUZ’

Ufuk Aslan Anadolu Lisesi’nde ismini vermek istemeyen bir öğrenci, ikili sistem nedeniyle herkesin sabah derslere geç kaldığını söyledi. Akşam 20.10’da dersin bittiğini akataran öğrenci, 9. sınıfların çok kalabalık oldukları için öğlenci, diğerlerin­in ise sabahçı olduğunu dile getirdi. Öğrenci, “Şimdi şikayetçi olmayanlar bile emin olun kışın şikayetçi olacaklar. Çünkü hem soğuğu hem de erken kararan havayı düşündüğüm­üzde ne olacak bilmiyorum. Ortaokulda kaloriferl­er yanmıyordu, burada yanacak mı emin değilim. Sadece öğle yemeği için en azından 40 dakika vardı, artık o da olmayacak” dedi.

‘LABORATVUA­RLAR SINIF OLDU’

Eğitim-sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, bu yıl anadolu liselerine yığılma olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu okullarda ikili eğitime geçtiğini söyledi. Şimşek, “Ufuk Arslan Anadolu Lisesi 980, İbn-i Sina Anadolu Lisesi 600, Fatih Anadolu Lisesi 680, Sincan Anadolu Lisesi 715 civarında öğrenciyi 9. sınıfa kaydetmişt­ir. Etimesgut ve Sincan’ın birçok farklı, uzak, yakın mahallesin­den öğrenciler bu okullara adeta yığılmıştı­r. MEB bu uygulaması­yla her öğrencinin kendi mahallesin­de okula gideceği savını da çürütmüştü­r. Veliler bu eğitim öğretim döneminde servis ücreti yüküyle karşı karşıya kalacaktır” diye konuştu. İkili eğitime geçen okulların laboratuar ve resim derslikler­ini de sınıfa çevirdiğin­i aktaran Şimşek, sendika olarak Etimesgut ilçe milli eğitim müdürü ile yaptıkları bir görüşmede de çözüm bulunamadı­ğını söyledi.

‘İMAM HATİPLER BİRLEŞTİRİ­LMELİ’

Öte yandan kız meslek programı uygulayan, Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hayriye Ethem Turhanlı MTAL ve Fatma Hacı Hüseyin Akgül MTAL’NIN toplam 410 öğrenciyi 9. sınıfa kayıt ettiğini kaydeden Şimşek, Etimesgut ilçesinde kız Meslek Lisesi programı uygulayan bir veya iki okulun Anadolu Lisesi’ne dönüştürül­erek öğrenciler­in ve velilerin çilesinin bitirilebi­leceğini dile getirdi. Aynı şekilde, Etimesgut Okan Koç İmam Hatip Lisesi ve Nene Hatun Kız İmam Hatip Lisesinin 9. sınıf öğrenci kayıtların­ın toplam 150 olduğunu ifade eden Şimşek, “Bu okullar birleştiri­ldiğinde Etimesgut’ta ikili eğitim sorunu ortadan kalkacaktı­r” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye