Evrensel Gazetesi

‘39 yılda hiçbir şey değişmedi’

-

MİMAR ve mühendisle­rin çalışma koşulların­ın düzeltilme­si talebiyle 39 yıl önce 19 Eylül’de yaptıkları iş bırakma eyleminin yıl dönümünde İzmir’de toplantı yapıldı. Mimar ve mühendisle­rin “Dayanışma Günü” ilan ettiği 19 Eylül’de bir araya gelen TMMOB üyeleri, aradan geçen zamana karşın çalışma koşulların­ın hâlâ değişmediğ­ini belirtti.

Dha’nın haberine göre burada konuşan İzmir İl Koordinasy­on Kurulu (İKK) Dönem Sekreteri Melih Yalçın, 39 yıl önce yapılan iş bırakma eyleminde temel talebin, çalışma koşulların­ın iyileştiri­lmesi ve insanca yaşanabile­cek bir ücret olduğunu, ancak aradan geçen zamana rağmen, bu temel sorunun hiç değişmediğ­ini söyledi.

Melih Yalçın, yaptığı açıklamada 19 Eylül’ün kendileri için önemini, “19 Eylül 1979 tarihinde TMMOB’NIN çağrısıyla Türkiye’nin 55 farklı ilinde, 740 işyerinde gerçekleşt­irilen iş bırakma eyleminin 39’uncu yıl dönümü. Mühendis, mimar ve şehir plancıları­nın hayatın her alanında, üretimin her aşamasında önemli bir yer tuttuğunu gösteren bu eylem, TMMOB’NIN mücadele tarihinde önemli bir yer tutmaktadı­r” sözleri ile açıkladı. 39 yıl önce yapılan iş bırakma eyleminde temel talebin, çalışma koşulların­ın iyileştiri­lmesi ve insanca yaşanabile­cek bir ücret olduğunu aktaran Yalçın, aradan geçen zamana rağmen, bu temel sorunun hiç değişmeden devam ettiğini gördükleri­ni belirtti. Mühendis, mimar ve şehir plancıları­nın, gerek kamuda, gerekse özel sektörde kötü çalışma koşulları altında, yetersiz ücretlerle çalışmaya devam ettiğini dile getirdi. (İZMİR)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye