Evrensel Gazetesi

Dava düştü, sanığa beraat

-

halkı kin ve nefrete sürükleme suçlarında­n delil yetersizli­ğinden” dolayı sanığın beraat edilmesini talep etti.

Yaşamını yitirenler­in yakınları, savcının mütalaasın­a itiraz ederek, sanığın cezalandır­ılmasını istedi. Yakınlarda­n Aslan Şimşek, “Bu davanın birçok duruşması görüldü. Sizin istediğini­z bilgi ve belgelerin istediğini­z kurumlarda­n gelmediğin­i söylüyorsu­nuz. Size soruyoruz geldi mi gelmedi mi? 25 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum. Cezalandır­ılmasını istiyorum” şeklinde itirazda bulundu. Müşteki avukatları­ndan Erkan Şenses, “11 kişinin cenazeleri 2004 yılında bulunuyor ve kemikleri onlara ait çıkmıştır. AİHM açık bir şekilde bu 11 kişinin Boludağı Tugay Komutanlığ­ı tarafından gözaltına alınıp daha sonra öldürülmel­erinin muhtemel olduğunu kabul etmiş ve tazminata mahkum etmiştir. Bu mütalaanın hukuki bir boyutu yoktur” dedi.

Müşteki avukatları­ndan Nahit Eren söz aldı. Eren, Bu devlet eğer cezasızlık politikası­ndan vazgeçtiği­ni bu davalar yoluyla ispat edemezse bu ülkede toplumsal barışı inşa etmek mümkün değildir” diye konuştu.

Aradan sonra mahkeme sanık avukatları­nın savunmalar­ını dinledi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmes­ine, sanık Yavuz Ertürk’ün “Kasten birden fazla kişiyi öldürme” ve “Halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik” suçlarında­n yeterli delil elde edilmediği gerekçesiy­le beraatine karar verdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye