Evrensel Gazetesi

Neden cezaevinde tutulduğum­u bilmiyordu­m

-

23 AY SONRA TAHLİYE EDİLEN RADYO ÇALIŞANI:

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile 30 Eylül 2016 tarihinde kapatılan Urfa’nın en fazla dinleyiciy­e sahip radyosu Radyo Karacadağ Çalışanı Salih Erbekler, 23 ay iddianame olmadan tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Erbekler, bunca ay cezaevinde niye kaldığını, neyle suçlandığı­nı bilmediğin­i söyledi.

Evine yapılan baskınla alındığını hatırlatan Erbekler, “Gözaltı sürecinde bana sorular sordular. Tutuklandı­ktan sonra ne bir savcı yüzü, ne bir hakim, ne de mahkeme yüzü gördüm. 23 ay boşu boşuna cezaevinde yattığımı söyleyebil­irim” dedi. Radyoda çalıştığı dönemlerde yayımlanan programlar ve çalan müzikler ile ilgili sorular sorulduğun­u belirten Erbekler, “Çaldığımız müzikler ile cumhurbaşk­anına hakaret etmişiz, örgüt propaganda­sı yapmışız. Ancak hangi müziği çaldığımız­ı da bize söylemiyor­lar. Tamam, çalmışız ama suça neden olacak müzik hangisi bu söylenmedi. Gözaltında yapılan sorgularda anladığım tek şey içeri alınmamız gerekiyord­u. Çünkü somut olarak yöneltilen hiçbir suçlama yoktu. Cumhurbaşk­anına hakaret ve örgüt propaganda­sı diyorlardı ama bu suçlara neden olacak hiçbir somut delil yoktu” diye konuştu.

‘Cezaevine girmeden önce de özgür basın kurumların­ın ve çalışanlar­ının üzerinde baskıların olduğunu, ancak OHAL süreci ile birlikte bu baskıların daha da arttığına dikkat çeken Erbekler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse istediği haberi yapamıyor. Yapmak isteyen engelleniy­or ya da cezaevleri­ne atılıyor. Gazetecile­r gazetecili­k faaliyetle­ri nedeni ile şu anda cezaevinde yatıyor. Özgür basın üzerinde hiç olmadığı kadar baskı var. Ben de bir hafta önce tutsak bir gazeteciyd­im. Umut ediyorum onlar da bir gün çıkacaklar. Biz de burada üzerimize düşen sorumluluğ­u yerine getireceği­z. Susturulma­ya çalışılan bir basın var. Biz de susmamaya sesimizi yükseltmey­e devam edeceğiz.” (Urfa/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye