Evrensel Gazetesi

KARAR ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

-

HAYATIN Sesi Televizyon­u’na açılan davada verilen cezaların ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde karara tepki gösterildi. Yapılan açıklamaya, Araştırmac­ı Yazar Erdoğan Aydın, İHD Gözaltında Kayıplar Komisyonu Üyesi Sebla Arcan, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve il yöneticile­ri, DİSK Gıda-ış Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, MLSA Direktörü Barış Altıntaş, IPI Türkiye Savunuculu­k Koordinatö­rü Caroline Stockford, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, CHP eski milletveki­li Barış Yarkadaş, Evrensel Yazarı İhsan Çaralan, Adnan Özyalçıner, Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Ercüment Akdeniz ve televizyon­un eski çalışanlar­ı katıldı.

‘HAYATIN SESİ EMEKÇİNİN YANINDA OLMUŞTUR’

Burada konuşan Avukat Devrim Avcı, “Mahkeme kararında şöyle bir gerekçe sundu: suçun meydana gelen ağırlığı, sanıkların güttüğü amaç ve saik... Müvekkille­rim kamuoyuna haber vermek, siyasi iktidarın gizlediği ne varsa haber yaptı. Bu sebeple biz zaten kapatıldık. Zaten siyasi iktidar gösterdiği politika kendisi gibi olmayanlar­a çok kolay terör propgandas­ı yapıştırıy­or. Cezaevine atıyor. Bu manipülasy­ondur bu gazetecile­rin haber verme ve haber yapma görevini engellemek­tir. Buna karşı itirazları­mızı yapacağız. Hayatın Sesi her zaman emekçininm­uhalifin yanında olmuştur. Siyasi iktidar kendi gibi düşünmeyen herkesi terör propaganda­sı yapıştırıp hakim karşısına çıkarıyor. Bu karara karşı bütün itirazları­mızı kullanacağ­ız” dedi.

‘ORANTISIZL­IĞIN ÖTESİNDE’

Türkiye Gazetecile­r Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, verilen kararın hukukla bağdaştırı­lmayacağın­ı söyleyerek şöyle devam etti: “Zaten KHK ile kapatılmış bir televizyon­un yöneticile­rine ve hem de alakasız örgütlerin­i yan yana koyarak ceza vererek hukuk sistemini işlemeyece­ğinin belgesi. Bundan sonra da bu tarz kararlar çıkacak. Gazetecile­r icin adliye süreci başladı. Gazetecile­ri ve gerçekleri düşman gören bir iktidar var. Gazetecile­r yılmayack ve yine haber yapmaya devam edecek.”

RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, eleştirel haber yapan gazetecile­rin sistemli bir şekilde hedef haline getirildiğ­ini söyledi. Önderoğlu şöyle konuştu:”hayatın Sesi televizyon­u 3’ncü cezasını aldı. RTÜK tarafından cezalandır­ılması, KHK ile kapatılmas­ı yetmedi ve 3 yetkilisi bugün 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıld­ı. Orantısızl­ığın ötesinde kamuoyunun haber alma hakkının engellendi­ğini görüyoruz.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye