Evrensel Gazetesi

Simit almak artık lüks

-

Doların yükselmesi­yle birlikte simit de zamlandı. Simidi yüzde 50 zamlı satmak zorunda kaldıkları­nı söyleyen simitçiler, “Üretmemiz gereken şeyleri bile dışarıdan alıyoruz. Bu zamların hepsinin nedeni budur” dedi. Dolar kurundaki artıştan etkilenen ürünlerden un, yağ ve susama zam gelmesiyle birlikte simit tüketimi de lükse girdi. Mersin’de bu malzemeler­in yüzde 100 zamlanması­ndan dolayı simitçiler şimdiye kadar 1 TL olan simidi 1.5 Tl’ye satmaya başladı.

MECBUREN ZAM YAPTIK

fırında simit yaparken hiç ara vermezdik. Fakat bugün saatlerce oturuyoruz” ifadesinde bulundu.

‘KRİZ YOK DİYEN MEDYA GELİP GÖRSÜN!’

Medyada sanki bir kriz yokmuş gibi gösterildi­ğini aktaran Demir, “Yalancı bir medya var. Baştakiler ne söylüyorsa bu medya da onları yazıyor. Oysa halkta ciddi bir kriz var. Halkın alım gücü bitti fakat medya hiçbir kriz yokmuş gibi, herkesin durumu iyiymiş gibi yansıtıyor. Oysa gerçek ortada. Nasıl kriz yok gelip görsünler. Mersin’de kapanan dükkan sayısı ortada. Bizler perişan olduk. Neden bu kriz var çünkü milli üretim, yerli üretim diye bir şey bırakmadıl­ar. Hepsi ithal ediliyor. Bugün kendi üretmemiz gereken şeyleri bile dışarıdan alıyoruz. Bu zamların hepsinin nedeni de budur” dedi.

BU İŞİN SONU İYİ DEĞİL!

Kriz öncesi işlerinin çok iyi olduğunu dile getiren Cumali Serin, daha önceleri günde 3 bin simit yaptıkları­nı şimdi ise durumların­ın kötü olduğunu söyledi. Serin, “Hem simitçi, hem simit alan müşteri hem de simit yapan bizler olarak bu zamdan çok kötü etkilendik. Bugün simit satanlar, ‘Ben artık simitçilik yapmam’ diyor. Bu işin sonunu iyi görmüyorum” ifadelerin­i kullandı. (Mersin/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye