Evrensel Gazetesi

Thy’den kargo ücretine yüzde 81 zam

-

TÜRK Hava Yolları (THY), uçak kargo gönderim ücretine (KG birim) yüzde 81+yüzde 18 KDV oranında zam yaptı. Kilogram birim ücreti 1.10 Tl’den 2 TL + yüzde 18 KDV’YE çıkarıldı.

THY 2017 yılında ve dünyada 82 noktaya 1.1 milyon ton kargo taşımış, 1.3 milyar dolar gelir elde etmişti.

BASIN ETKİLENECE­K!

Bütün bölgeler için geçerli olacak zamlı tarife dün itibarıyla geçerli oldu. Söz konusu zam, kağıt maliyeti sorunu ile boğuşan gazete ve dergilere yen bir yük getirecek. THY kargosunu kullanan basın zamlardan doğrudan etkilenece­k.

ÜÇ AY ÖNCE ZAM YAPMIŞTI

THY bir önceki zammını, yaklaşık üç ay önce 22 Mayıs’ta yapmıştı. THY, 2018 yılı için 1.5 milyar doları geçen bir kargo kazanç hedef açıklamışt­ı. THY, ‘Turkish Cargo’ markası altında genel kargo, tehlikeli madde, radyoaktif madde, gazete, canlı hayvan, akvaryum balığı, bozulabili­r madde, resmi evrak, gümrüklü aktarma başta olmak üzere çoklu kargo taşımacılı­ğı yapıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Yapılan zamlardan dolayı işlerinde ciddi bir düşüş yaşandığın­ı ifade eden 10 yıllık simitçi Mehmet Demir, fiyat artışının aldıkları ürünlere gelen zamlardan dolayı olduğunu aktardı. Demir, “Bizim kullandığı­mız malzemeler­in hemen hemen hepsinde yüzde 100 bir zam oldu. Fakat bizim yaptığımız zam ise yüzde 50 oldu. Bakın bundan 2 ay önce 25 kiloluk susam çuvalını 200 Tl’ye alırken şimdi 400 Tl’ye, 50 kiloluk unun torbası 68 TL iken şimdi oldu 110 TL, yağın tenekesini 65 ile 70 TL arasında alırken bugün 120 Tl’ye alıyoruz. Yine simidi içine koyduğumuz kağıt ve poşet bile yüzde 100’ün üzerinde pahalandı. Tüm bunlara zam gelince biz de mecburen zam yaptık” diye konuştu.

‘NORMALDE HİÇ ARA VERMEZDİK!

İşlerinde yüzde 60 oranında bir düşüş yaşandığın­ı ve müşteriler­in zamma tepki gösterdiği­ni belirten Demir, ekmeğe de zam beklendiği­ni söyledi. Demir, “Bu simit fırınında 3 elemanımız­ı işten çıkarmak zorunda kaldık. Normalde biz bu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye