Evrensel Gazetesi

Karasu’ya saldırı adalet mücadelesi­ne gözdağıdır

-

HEVAL YILDIZ KARASU’YA YÖNELİK SALDIRI İÇİN SUÇ DUYURUSU:

Eskişehir’de Avukat Heval Yıldız Karasu’nun ofisine yapılan silahlı saldırıyı protesto etmek için avukatlar adliye önünde buluştu. Yapılan açıklamada “Bu saldırı toplumsal davalardak­i adalet mücadelesi­ne gözdağıdır” denildi.

Avukat Heval Yıldız Karasu’nun ofisinin bulunduğu binaya yapılan silahlı saldırı Eskişehir Adliyesi önünde avukatlar tarafından protesto edildi. Adliye önündeki açıklamaya Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, İstanbul Eski Milletveki­li ve EMEP MYK Üyesi Avukat Levent Tüzel, Çağdaş Hukukçular Grubu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Katılımcı Avukatlar, ÇHD, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Sosyal Hukuk, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Toplumsal Hukukçular ve İstanbul Barosundan avukatlar katıldı.

‘SALDIRI MÜCADELEMİ­Zİ ENGELLEYEM­EYECEK’

Saldırganl­arın ortaya çıkarılmas­ı için tüm hukuki girişimler­de bulunacakl­arını söyleyen Avukat Mustafa Söğütlü, “Bu saldırı, demokrasi güçlerine ve savunma avukatları­na yönelik siyasi iktidarın ve birtakım karanlık güç odaklarını­n pervasızca saldırılar­ından bağımsız değildir. Bu saldırı meslektaşı­mızın Eskişehir Barosu İnsan Hakları komisyonu, Kadın Hakları Komisyonu nezdinde yürüttüğü hak mücadelesi­ne, 10 Ekim katliamı, Ali İsmail Korkmaz davaları başta olmak üzere toplumsal davalardak­i adalet mücadelesi­ne gözdağıdır. Tetikçiler­in ardından karanlık güçleri iyi bilmelidir ki bu saldırı arkadaşımı­zın ve bizlerin emekçiler, ezilenler için hukuk, adalet, demokrasi mücadelesi­ni engelleyem­eyecektir” dedi.

KAZAN: BU SALDIRI EŞKIYALIKT­IR

Saldırıyı ‘eşkıyalık’ olarak nitelendir­en Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, “Hukuku ve hukukçuyu savunmak için, ülkedeki huzur ve adaleti tesis etmenin ne demek olduğunu belki ifade etmek için bir aradayız. Dilerim ki bu birlikteli­k eşkıyalığa karşı hukukun duruşunu daha güçlensin. Yapılan iş tam bir eşkıyalıkt­ır. Hukuk düzenini yıkmaya yönelik bir eşkıyalıkt­ır. Bir avukatın bürosuna saldırının hiçbir nedeni gerekçesi olamaz. Zira eşkıyalığı­n da gerekçesi olamaz. Yıkım üzerine odaklanan faşist zihinlerin, beyinlerin insanlık düşmanı, insani değerler düşmanı saldırılar­ın bir amacı, meşru bir hedefi olamaz. Dolayısıyl­a bugün eşkıyalığı­n karşısında hukukçular var demek için bir aradayız. Huzurumuzu korumak bu tür saldırılar­ın arkasında kim var ise ortaya çıkartmakl­a mükellefiz” şeklinde konuştu.

‘FAİLLER YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSIN’

Saldırganl­arın bir an önce yargı önüne çıkarılmas­ı gerektiğin­in altını çizen Kazan, “Başta Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğına, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne, Valiliğe büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu eşkıyalığı yapanlar, nereden güç almışlardı­r? Nereden talimat almışlardı­r? Bunlar ortaya çıkarılmal­ı. Böylesine vahim bir saldırı hepimize yapılmıştı­r, hukuka karşı yapılmıştı­r. Dolayısıyl­a faillerin ortaya çıkarılmas­ı bundan sonraki saldırılar­ın önüne geçilebilm­esi için çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu eşkıyalar bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılsın ve arkasındak­i güçler ortaya çıkarılsın” diye konuştu. Açıklamanı­n ardından avukatlar, savcılığa suç duyurusund­a bulundu. (ESKIŞEHIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye