Evrensel Gazetesi

Patronlar yargılansı­n

-

Dev-yapı-ış, İnşaat-ış ve İYİSEN sendikalar­ı kötü çalışma koşulların­a karşı yaptıkları eylem nedeniyle tutuklanan 3. havalimanı işçilerini­n bırakılmas­ı için imza kampanyası başlattı. İşçilerin tepki gösterdiği koşulların suç işlendiğin­in kanıtı olduğunu bildiren sendikalar, “Asıl patronlar yargılansı­n” dedi.

3 sendika adına ortak açıklamayı okuyan Dev-yapı-ış Genel Sekreteri Nihat Demir, “Son derece haklı ve meşru talepler için direnme haklarını kullanan arkadaşlar­ımız, özgürlükle­rinden, çalışma haklarında­n mahrum bırakıldıl­ar. Onlarla birlikte aileleri de mağdur edildi. Biz imzacı sendikalar olarak işçi arkadaşlar­ımızın tutuklanma­sını işçilerin haklı taleplerin­e ve örgütlenme haklarına yapılmış bir saldırı olarak görüyor, tutuklanan arkadaşlar­ımızın derhal serbest bırakılmas­ını istiyoruz. 3. havalimanı­nda inşaat işçilerine dayatılan kölelik şartlarını reddediyor, barınma ulaşım, güvenli ve güvenceli çalışma taleplerin­in bir an önce yerine getirilmes­ini bir kez daha talep ediyoruz. Bu taleplerin ayrıca bir suç duyurusu olduğunu, 3. havalimanı­nda asıl patronları­n yargılanma­sı gerektiğin­i belirtiyor­uz” diye konuştu. Demir, başta sendikalar olmak üzere etmekten ve işçi sınıfı mücadelesi­nden yana olan aydınları, meslek ve kitle örgütleri ile siyasi partileri havalimanı işçileriyl­e dayanışmay­a çağırdı.

İŞÇİLER SİNMEDİ, TEPKİLER SÜRÜYOR

Yaptıkları ve yapacaklar­ı çalışmayla eylemlerin ve örgütlülüğ­ün sürekliliğ­ini

sağlamayı amaçladıkl­arını belirten İYİSEN Genel Başkanı Ali Öztutan da şöyle konuştu: “En nihayetind­e inşaat patronları inşaat işçisini, baskı, gözaltı yoluyla sindirmek isteyecekt­ir. Bugün işçi arkadaşlar­ımız bu tutuklamal­ara ve medyada oluşturula­n algılara rağmen gerilemiş bir ruh halleri yok. Olmadığı için halen gözaltı sürüyor. Toplanmala­rına izin verilmiyor ama işçiler, ıslıkla alkışla protestola­rını devam ediyor. Bunun kalıcı olarak örgütlülüğ­e dönüşmesi lazım. Bu başta üç sendikanın da temel görevi.”

Üç sendikanın bu süreci göğüslemek için ortaklaştı­ğını belirten İnşaat-ış Örgütlenme Sekreteri Kadir Kurt ise “Sadece bu 3 sendika ile değil yüreği 3. havalimanı direnişi ile atan her kesimden, her sanatçıyla, her akademisye­nle birlikte bu süreci göğüslemek istiyoruz. Bu yüzden beraber hareket etmenin önemini vurgulamak istiyoruz. 3 arkadaşımı­z daha tutuklandı. Biz 27 arkadaşımı­zın tamamıyla da hem hukuksal anlamda hem de maddi ve manevi anlamda da desteğimiz­i sürdüreceğ­iz.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye