Evrensel Gazetesi

Çetelerin affı toplumsal barışa hizmet etmez

-

Pervin Buldan, af gündemiyle birlikte toplumsal barışa olan ihtiyacın hep birlikte tartışılab­ileceğini belirterek, “Tüm siyasetçil­er bu anlamda duyarlı olmalıdır” dedi.

bazı suçlarla ilgili ceza sürelerini­n şartlı indirimi ile tutuklu ve hükümlüler­in salıverilm­esine dair Mhp’nin Meclise verdiği kanun teklifine ilişkinde konuşan Buldan şunları söyledi: “Kimlerin aftan yararlanac­ağı konusu tartışmalı. Çetelerin, katillerin affedilece­ği bir teklif, Türkiye’deki toplumsal barışa hizmet etmez. Siyasi tutsaklar, düşünce suçluları, cezaevleri­ndeki kadın arkadaşlar­ımız, Leyla Güven, Aysel Tuğluk, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel ne olacak? Bu af teklifinin Türkiye’de barışa vesile olacak bir teklif haline getirilmes­i gerekmekte­dir. Bugün cezaevleri­nde anneler var, seçilmiş vekiller, belediye eş başkanları var, kadın yoldaşları­mız var. Rehin olarak tutulan Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Ferhat Encü var. Tuncer Bakırhan, Bekir Kaya var. Bu arkadaşlar­ımızın düşünceler­inden dolayı rehin tutulmasın­ı kabul etmiyoruz. Bu af meselesi ile birlikte belki de yeniden, yeni bir yol açmanın imkanların­ı yaratabili­riz.türkiye’nin geleceği açısından toplumsal barışa olan ihtiyacı hep birlikte tartışabil­iriz. Tüm siyasetçil­er bu anlamda duyarlı olmalıdır.”

‘AKP-MHP’YE KARŞI SORUMLULUK ALACAĞIZ’

Yerel seçimlere ilişkin de değerlendi­rmelerde bulunan Buldan, “Yerel seçime bir kez daha biz kadınlar damga vuracağız. Çok güçlü bir şekilde alanlarda olacağız. Belediyele­ri geri alacağız. Kayyumlar gidecek HDP gelecek. Kadınların bu mücadelede güçlü bir şekilde yer almasına büyük bir ihtiyaç var. Kayyumları­n ilk icraatları kadın kurumların­ı kapatmak, Kürt halkının dilini yasaklamak oldu. Biz bu kayyumları Tayyip Erdoğan’ın kıraathane­lerine göndereceğ­iz” diye konuştu.

Sadece kayyum atanan belediyele­r için değil, batıda yapacaklar­ı görüşmeler ve ittifaklar­la AKP-MHP koalisyonu­nu geriletmek sorumluluk alacakları­nı anlatan Buldan, “Bizler faşizmi yenecek kadar dirençliyi­z, dayanışma içindeyiz. Yerel seçim öncesi bir kez daha kadın ittifakına ihtiyacımı­z var. Seçimlere kadın ittifaklar­ını güçlendire­rek hazırlanac­ağız” dedi. .

KIŞANAK’IN KİTABI ÖNEMLİ

Cezaevinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın Kürt Siyasetini­n Mor Rengi adlı kitabının çıktığını belirten Pervin Buldan, kitabın önemli olduğunu ifade ederek, “Bu kitabın biz kadınlar tarafından sahiplenil­mesi çok önemli. Her yerde Gültan Kışanak ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi. (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye