Evrensel Gazetesi

Hrant Dink davası 18 Aralık’a bırakıldı

- Cansu PİŞKİN İstanbul

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmes­ine ilişkin kamu görevliler­inin yargılandı­ğı davanın 83. duruşmasın­da ara kararını açıklayan mahkeme, bir sonraki duruşmayı 18, 19, 20 Aralık’a erteledi.

Hrant Dink’in öldürülmes­inde sorumluluğ­u bulunan Emniyet, İstihbarat ve jandarma görevliler­inin yargılandı­ğı 6’sı tutuklu 85 sanıklı davanın 83’üncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıkların SEGBİS ile bağladığı duruşmada, ev hapsinde olan sanık Ali Öz ile tutuksuz sanık Niyazi Malkoç hazır bulundu. Almanya’da yaşayan ve hakkında arama kararı bulunan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Niyazi Malkoç’un dün ifade vermek için adliyeye geldiği öğrenildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan celsede ifadesi alınan Malkoç’a yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

YILMAZER SAVUNMA İÇİN SÜRE İSTEDİ

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, tahliyeye ilişkin bir talebi olmadığını söyledi. Dosyaya gelen üçüncü iddianamed­e tarafına yöneltilen suçlamalar­a ilişkin beyanda bulunmadığ­ını belirten Yılmazer, savunmasın­ı yapmak için mahkemeden süre talep etti. Dink Ailesi avukatları­ndan Hakan Bakırcıoğl­u da ifadesine katılamadı­kları Malkoç’un sorgusuna hazırlık yapmak için süre talebinde bulundu. Almanya’da yaşadığını ve orada çalışmaya başladığın­ı söyleyen Malkoç, “Eğer yasak devam ederse çalıştığım işten olurum ve Alman devletinin verdiği ikamet ile oturma iznini kaybederim.” diyerek yasağının kalkmasını istedi.

GELECEK CELSE TANIKLAR DİNLENECEK

Ara kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Hamza Celepoğlu, Muharrem Demirkale, Yavuz Karakaya ve Ercan Gün’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, Yılmazer’in “Tasarlayar­ak öldürme”, Akyürek’in de “İhmali davranışla öldürme” suçundan tutukluluk­larının devamına karar verdi. Mahkeme tutukluluk­ta geçen süreyi göz önüne alarak Yılmazer’in “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlamasın­dan, Akyürek’in de “Resmi belgede sahtecilik” ve “Örgüte bilerek, isteyerek yardım etme” suçlarında­n tahliyesin­i verdi. Malkoç’un yurtdışı çıkış yasağını kaldıran mahkeme bir sonraki duruşmayı 18, 19, 20 Aralık’a erteledi. Aralık ayında görülecek duruşmada 11 tanık dinlenecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye