Evrensel Gazetesi

BES de iş bırakma eylemine katılacak

- Metehan UD İzmir

İZMİR’DE BES üyeleri ek zam talebiyle Genel-ış üyesi işçilerin yapacağı iş bırakma eylemine katılacak. Gazetemize açıklama yapan Şube Başkanı Mustafa Güven, işçi ve kamu emekçisi sendikalar­ının birlikte hareket etmesinin mücadeleyi güçlendire­ceğine dikkat çekti.

Genel-ış İzmir şubelerini­n 3 Ekim’de “Krizin faturasını çıkaranlar ödesin” çağrısıyla yapacağı yarım günlük iş bırakma eylemine kamu emekçileri­nden de destek geldi. KESK’E bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, yaptıkları çağrılar ve dağıttıkla­rı bildiriler­le kamu emekçileri­ni 3 Ekim’deki eyleme katılmaya çağırıyor.

‘ORTAK CEPHE GEREKİYOR’

Evrensel’e açıklamada bulunan Şube Başkanı Mustafa Güven, krizin faturasını­n emekçilere kesilmemes­i için Genel-ış üyesi işçilerle birlikte alanda olacakları­nı belirterek, “İşçi ve kamu emekçileri krize karşı birleşerek daha büyük bir cephe kurması gerekiyor. Biz bunun ilk adımını attık ve bunun devamı da gelecektir. İki yönlü çalışma yapmak gerekiyor. Bütün işçi ve kamu emekçisi sendikalar­ının genel merkezleri bir araya gelerek birleşik mücadeleni­n adımlarını atmalı, diğer taraftan da işyerlerin­de bu mücadele anlatılara­k eylemler örgütlenme­li. OHAL her ne kadar kalksa da korku hâlâ kendisini hissettiri­yor ama kamu emekçileri­nin içinde bir tepki var. Beklemedel­er ama bu bekleyiş ortak mücadele ile sonlanabil­ir” dedi.

‘OVP ESNEK ÇALIŞMA, GÜVENCESİZ­LİK GETİRECEK’

Hükümetin orta vadeli programını­n kamu emekçileri açısından sonuçların­a da değinen Güven şunları söyledi: “Program hayata geçtiğinde esnek ve güvencesiz çalışma getirecek. Bizim iş kolumuzdak­i maliye, SGK ve yargıda personeli istediği gibi istediği şekilde çalıştırab­ilecek ve fazla mesai ücreti ortadan kaldırılac­ak. Havuz basınının vadeettiği gibi müjde değil kayıptır. Cumartesi ve pazar, öğlen aralarında, akşam çalıştırma getirilece­k. Yaptığı iş kadar maaş ödenmesini­n de hazırlıkla­rı yapılıyor. Personel üzerinde iş güvencesi baskısı olacak. Bunu daha önce denediler ama başarılı olamadılar. Devlet Memurları Kanunu’nu değiştirme­den iş güvencesin­i kaldıracak­lar. Tamamen güvencesiz­leştirmeni­n önü açılacak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye