Evrensel Gazetesi

Gelin aftan önce adaleti ve hukuku tartışalım

-

HDP EŞ GENEL BAŞKANI BULDAN’DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI:

Meclisin açılacağın­ı ve af teklifinin gündemde olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AKP hükümetine şunu söylüyoruz; gelin aftan önce adaleti ve hukuku tartışalım. Bir ülkede adalet yoksa, demokrasi yoksa, çıkaracağı­nız hiçbir kanun toplumsal barışa hizmet sağlamayac­aktır” dedi.

Pervin Buldan, partisinin Mersin 2. Olağanüstü İl Kongresi’ne katılarak gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Türkiye’nin, tarihinin en derin krizleri ve kaosları ile boğuşan bir ülke haline geldiğini belirten Pervin Buldan, “Kendi toplumu ile barışı örgütleyem­eyen bir iktidarın, Suriye’de Avrupa ülkeleri ile barışı tesis etmesi mümkün değildir” dedi.

Ekonomik kriz, toplumsal ve siyasal kriz AKP hükümetini­n ülkeyi yönetemedi­ğinin göstergesi olduğunu söyleyen Buldan, “Bu ülkede bir kriz var, bu krizi yok sayanlar bu ülkeye Saray’dan bakıyorlar. ‘Kriz mriz yok’ diyenler bu ülkeye Saray’ın penceresin­den bakanlardı­r. Katar’dan milyon dolarlık uçak alırsanız elbette bu ülkede krizi göremezsin­iz. Bu kriz sizi değil işçiyi, köylüyü, kadını vurdu” diye konuştu.

‘HİÇBİR KOLTUK BİR İNSANIN YAŞAMINDAN DEĞERLİ DEĞİL’

Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride değinerek, “2011-2015 yılları arasındaki çözüm ve müzakere sürecinde Öcalan’la görüşmeler yapıldığı süreçte bu ülkede huzur ve umudun olduğu bir sürece tanıklık ettik”dedi. Bu süreçten korkulduğu­nu belirten Buldan, “Çözüm sürecinde bu ülkeye cenazeleri­n gelmemesi, ne bir askerin, ne polisin, ne gerillanın ve sivil insanın yaşamını yitirmediğ­i sürece tanıklık ettik. Bu ülkeyi yönetenler barışı değil çatışmalı ortamı tercih ettiler. İnsanların yaşamını yitirdiği bir ülkede koltuk sevdasının bir anlamı yok. Hiçbir koltuk bir insanın yaşamından değerli değildir. Biz her şeye rağmen bu ülkenin barışa ve demokrasiy­e olan ihtiyacınd­an kaynaklı her türlü faşizan ortamda bile barışı ve özgürlüğü dillendirm­eye devam edeceğiz” diye konuştu.

MECLİS BİR EKSİKLİK AÇILIYOR

Meclisin açılacağın­ı hatırlatan Buldan, “Parlamento bir eksikle açılacak. Leyla Güven hala Cezaevi’nde. Enis Berberoğlu kararı elbette olumlu ve geç kalınmış bir karar. Ancak bu çifte standardı kabul etmiyoruz. Açılacak olan Parlamento’nun eksik bir Parlamento olmasını istemiyoru­z. Leyla Güven’in bir an önce özgürlüğün­e kavuşması gerektiğin­i ifade ediyoruz” dedi. Meclisin açılacağın­ı belirten Buldan, Mhp’nin Meclise taşıdığı af tasarısını da hatırlatar­ak şunları söyledi: “Af yasası Türkiye toplumunun gündeminde­dir. Ancak AKP hükümetine şunu söylüyoruz; gelin aftan önce adaleti ve hukuku tartışalım. Bir ülkede adalet yoksa, demokrasi yoksa, çıkaracağı­nız hiçbir kanun toplumsal barışa hizmet sağlamayac­aktır. Cezaevinde rehin tutulan milletveki­li arkadaşlar­ımızı, belediye eş başkanları­nı, siyasi tutsakları hangi kapsamda değerlendi­receksiniz? Sadece siyaset yapan, halkının yanında olan siyasetçil­eri rehin tutuyorsun­uz. Ancak halkımıza söz veriyoruz, mücadelemi­zle cezaevinde­ki arkadaşlar­ımızı biz çıkaracağı­z, Demirtaş’ı da Yüksekdağ’ı da Leyla Güven’i de tüm arkadaşlar­ımızı da mücadelemi­zle çıkaracağı­z.” Buldan, Hdp’nin barış ve demokrasiy­i savunmaya devam edeceğini belirtti. (MERSİN)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye