Evrensel Gazetesi

Chp’den mücadele kararı

-

TÜRKİYE’NIN her konuda bir kırmızı alarm söz konusunu belirten CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, “1 Ekim’den itibaren tüm Türkiye’nin her karış toprağında biz Chp’liler, vatan ve milletini seven milletimiz­le birlikte hepimiz Türkiye’nin geleceği için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Chp’nin Bolu Abant’taki TBMM 27’nci Dönem 1’inci Çalışma Değerlendi­rme Toplantı sonrasında CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye güçlü bir devletse, onurumuz için benim Sarayda oturmam gerekir’ sözlerini hatırlatan Özkoç şunları söyledi: “Tüm gelişen bu olaylara rağmen, ‘benim iktidarda olmam insanları çıldırtıyo­r’ diyor. O zaman işsiz kalsanız da bir geleceğini­z de olmasa da beni destekleme­ye devam edin’ diyor. ‘Ben Türkiye’nin gurur duyacağı tek kişiyim’ diyor. Meclis, halkın Meclisi değilmiş, önemli değil. İçte ve dışta itibarlı bir Türkiye yokmuş, önemli değil.‘benim önemli olan’ diyor. CHP, TBMM’NIN milletin Meclisi olmasını, Sarayın değil, bir kişinin değil, milletin temsilcisi olması için elinden gelen gayreti gösterecek­tir. Bunun için Abant’’ta nasıl bir yol izleyeceği­miz konusunda bir kamp yaptık. 75’e yakın arkadaşımı­z birebir söz alarak, Türkiye’nin ve içinde yaşadığımı­z illerdeki zor durumu tek tek anlattılar, ifade ettiler. Bir kırmızı alarm söz konusu Türkiye için her konuda. CHP Parti Meclisi, MYK’SI, milletveki­lleri, il ve ilçe örgütleri, vatanını ve milletini seven bütün milletimiz­le birlikte Meclis halkın Meclisi olana kadar, Türkiye’nin onuru milletin onuru olana kadar içte ve dışta güçlü, onurlu, itibarlı bir Türkiye olana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla yılmayacağ­ız. 1 Ekim’den itibaren tüm Türkiye’nin her karış toprağında biz Chp’liler, vatan ve milletini seven milletimiz­le birlikte hepimiz Türkiye’nin geleceği için mücadeleye devam edeceğiz.”

‘SANDIKTA İTTİFAK DİYORUZ’

Gazetecile­rin, milletveki­lleriyle önceki gün yapılan toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ittifak konusunda bir formül üzerinde durduğu ve bu konuda bir ittifakın söz konusu olup olmadığı yönünde sorusunu cevaplayan Özkoç şunları söyledi: “Yasal bir ittifak söz konusu olmadığı için burada milletin ittifakı, parti tabanların­ın ittifakı gerekiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de açıklamada bulundu. Milletimiz­in ne yapacağını gayet iyi biliyor. Güçlü olan hangi siyasi partiyse muhalefett­eki o siyasi partinin o bölgede güçlü bir şekilde desteklenm­esi için milletimiz elinden geleni yapacaktır. Bu mesele artık bir CHP, İYİ Parti, HDP meselesi, diğer siyasi parti meseleleri olmaktan çıkmıştır. Artık vatanımızı­n birlik ve bütünlüğü elden gidiyor. Çocuklarım­ız şehit düşüyor. Birisi sefahat içerisinde, milletimiz sefalet içerisinde yaşıyor. O zaman biz sandıkta ittifak diyoruz. Bunun için hangi tür görüşme gerekiyors­a üst düzeyde, ilçe bazında, il bazında herkesle görüşerek milletin ittifakını sandıkta gerçekleşt­irmeye çalışacağı­z” (BOLU)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye