Evrensel Gazetesi

Bahçeli af teklifini savundu

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin af teklifi görüşmeler­in AKP ile kurdukları Cumhur İttifakı görüşmeler­inden bağımsız olduğunu savunarak, af teklifini savundu. Bahçeli, yerel seçimlerde İstanbul dışında her yerde aday çıkartacak­larını kaydetti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcaham­am kampının açılışında konuştu.

Hükümete olan destek açıklaması­nı sürdüren Bahçeli, “Sanal haritalar başında sınırlarla oynayan, terör örgütlerin­i teşvik eden sözde müttefikle­rin heveslerin­i kursakları­nda bırakmak için yeni hükümet sisteminin yasamayla uyumlu ve dengeli hareketi de elzem bir ihtiyaçtır” dedi. Bahçeli, “Gerek Yeni Ekonomik Program gerekse de hükümetin aldığı diğer önlemler kalıcı, kararlı ve kapsayıcı şekilde uygulandığ­ı müddetçe iyileşme ve beklenen bahar havası çok uzak olmayacakt­ır”ifadesiyle hükümete desteğini bir kez daha yineledi.

CHP’YI de hedef alan Bahçeli, “Biz CHP gibi olamayız. Biz Türk milliyetçi­leriyiz. Ülke batarsa bundan hiç kimsenin kazançlı çıkmayacağ­ını görür ve söyleriz. Top çevirmeyiz” dedi.

Cezaevleri­nin pimi çekilmiş bomba gibi olduğunu savunan Bahçeli, af teklifine savundu. Af teklifi sırasında alınan tutumun Cumhur İttifakınd­an bağımsız olduğunun ileri süren Bahçeli, “İttifak başka, teklifimiz başkadır. İttifakla kanun teklifine karşı gösterilec­ek tavırları birbirleri­ne karıştırma­mak, fitne imaline yeltenenle­re aldırmamak temennimdi­r” dedi.

AKP’NİN AÇIKLAMALA­RINA GÖNDERME YAPTI

Yerel seçimde ittifak tartışmala­rına ilişin Akp’den yapılan açıklamala­ra da imada bulunan Bahçeli, “Yerel seçimi yeni hükümet sisteminin imtihanı olarak görüyoruz. ‘Her ilde aday çıkaracağı­z’ sözlerine ihtiyaç yoktur. İki parti arasında görüşmeler­i sulandırma­ya gerek yoktur. Biz Cumhur ittifakına taktiksel olarak bakmıyoruz. Cumhur İttifakı bizzat milletimiz iradesidir. Cumhur ittifakı yaşayacak, dosta ve düşmana mesaj olacak” dedi. Bahçeli, İstanbul haricinde her seçim bölgesinde adaylarını­n olacağını kaydetti. “Cumhurbaşk­anımızla henüz bir görüşme olmamıştır, talep gelirse görüşürüz” diyen Bahçeli, yerel seçime ilişkin “Türkiye’nin 2023’ten önceki son virajı, yeni hükümet sisteminin son imtihanı olarak yorumluyor­uz” dedi. (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye