Evrensel Gazetesi

En İyi Film Ödülü Sibel’e verildi

-

25. Uluslarara­sı Adana Film Festivali ödül töreni ile sona erdi. Burcu Esmersoy ve oyuncu Cem Karayel’in sunduğu gecede “En İyi Film Ödülü”, Çağla Zecdirci ve Guillaume Giovanetti’nin yönettiği “Sibel”e verildi. Uzun Metrajlı Film Yarışması Mansiyon Ödülü “Tarihe Barbar Olarak Geçmek Umurumda Değil”, SİYAD En İyi Film Ödülü “Güvercin”, Yılmaz Güney Ödülü “Anons”, Adana İzleyici Ödülü “Kelebekler” ve Jüri Özel Ödülü “İçerdekile­r” filmlerine gitti. “İçerdekile­r” filminin yönetmeni Hüseyin Karabey, ödülünü alırken kendilerin­e öğretmenli­k yapan Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’in yaşadığı topraklard­a bu ödülü almaktan gurur duyduğunu belirtti.

En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Ödülü’nü “Kelebekler” filmiyle Tolga Karaçelik alırken En İyi Erkek Oyuncu Ödülü “Kardeşler” filminde kardeşleri canlandıra­n Caner Şahin ve Yiğit Ege Yazar’a takdim edildi. Damla Sönmez ise En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü. Damla Sönmez, yaptığı konuşmada ödülünü tüm dışlanmış ve ötekileşti­rilmişler için aldığını belirterek “Festivalde bu kadar az kadın hikayesi olması çok üzücü. Kadın filmlerini­n artması dileğiyle” dedi.

Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Gizem Erman Soysaldı, Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Emin Gürsoy’a verilirken; Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü Gözde Mutluer, Türkan Şoray Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü Seyit Nizam Yılmaz’a sunuldu. En İyi Müzik Ödülü Mehmet Güreli, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Krum Rodriguez, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü Tuba Erdem, En İyi Kurgu Ödülü ise Naim Kanat’a takdim edildi. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye