Evrensel Gazetesi

Bu hafta da adliye koridorlar­ında

-

Ekimin ilk haftasında gazetecile­rin yargılandı­ğı davalar görülecek. Bu hafta, Ahmet ve Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak istinaf mahkemesin­de hakim karşısına çıkacak. Ayrıca geçen hafta Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Almanya ziyareti sırasında tartışmanı­n odağı olan ve Erdoğan tarafından “ajan” olmakla itham edilen Can Dündar’ın yargılandı­ğı davanın da duruşması görülecek. Medya ve Hukuk Çalışmalar­ı Derneği müvekiller­inden tutuklu gazeteci İdris Sayılğan davasında da duruşma günü. Haftanın ifade özgürlüğü ve gazetecili­k davaları şöyle:

KAZIM KIZIL HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Bugün, Belgeselci ve video aktivisti Kazım Kızıl’ın 23 sanıkla birlikte yargılandı­ğı davanın 6. duruşması saat 10:00’da İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 16 Nisan referandum­unun ardından gerçekleşt­irilen protestola­rda gözaltına alınan ve ‘cumhurbaşk­anına hakaret’ ve ‘toplantı ve gösteri yürüyüşler­i kanununa muhalefet’ ile suçlanan sanıklar, ilk duruşmada tahliye edilmeden önce 3 ay boyunca tutuklu kalmıştı.

ALTANLAR VE ILICAK HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Yarın, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’in tutuklu olarak, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Mehmet Altan’ın ise tutuksuz olarak yargılandı­ğı davanın istinaf duruşması saat 10:00’da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde görülecek. Gazetecile­r, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası almıştı.

CAN DÜNDAR DAVASI

Ayrıca, Can Dündar’ın ‘gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan yargılandı­ğı davanın duruşması da yarın saat 11:00’da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dündar, Cumhuriyet gazetesind­e yayınlanan, MİT’E ait olduğu iddia edilen tırların Suriye’deki muhalif gruplara silah sevkiyatı yaptığı iddiasını konu alan haber sebebiyle suçlanıyor. Almanya’da yaşayan Dündar geçtiğimiz hafta Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a soru sormak istediğini bildirmişt­i. Ardından yaşananlar sonrasında Dündar soru sormaktan vazgeçerke­n Erdoğan kendisi hakkında “ajan” suçlamasın­da bulunmuştu.

DİHA ÇALIŞANLAR­I YARGILANIY­OR

3 Ekim Çarşamba günü ise KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirler­i ve yöneticile­ri Ömer Çelik, Çağdaş Kaplan, Hamza Gündüz, Selman Çiçek, Vahap Taş, İnan Kızılkaya ve Kemal Sancılı’nın ‘terörle mücadelede çalışanlar­ı hedef göstermek’ ve ‘terör propaganda­sı yapmak’ suçlarıyla yargılandı­ğı davanın duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

SAYILĞAN 5 AY SONRA MAHKEMEYE ÇIKACAK

5 Ekim Cuma günü, MLSA Hukuk Birimi tarafından temsil edilen DİHA muhabiri İdris Sayılğan’ın yazdığı haberler gerekçe gösteriler­ek ‘terör örgütü üyeliği’ ile yargılandı­ğı davanın duruşması saat 09:00’da Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye