Evrensel Gazetesi

Kültürpark için verilen karar geri çekilmeli

-

KÜLTÜRPARK Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültürpark Müdürlüğü’ne ait eski İZFAŞ binasını Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı (Ses Vakfı) tarafından kurulan ve parayla eğitim verecek olan Özel Tınaztepe Üniversite­si’ne 3 yıl süreyle ücretsiz tahsis etmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması­nı okuyan Cengiz Kaygısız yeni bir üniversite kurulmasın­a karşı çıkmadıkla­rını belirtti. Tahsis işleminin imar planlarına aykırı olduğunun altını çizen Kaygısız, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle son iki yıldır tüm tepkilere rağmen sermaye çevrelerin­e yakın kararlar aldığını Kültürpark­ın doğasına, tarihine ve kültürel dokusuyla birlikte tehlikeye atacağını dile getirdi.

Kararın iptal edilmesini isteyen Kaygısız “Sadece ekolojik açıdan değil; kültürel ve tarihi özellikler­i açısından da özenle kullanımı gereken bir alan olan Kültürpark’ın kamusal kullanımla­rının geliştiril­mesi, parkın tarihi, kültürel ve doğal dokusuna zarar verecek her türlü ticari kullanımda­n arındırılm­ası gerekirken böyle bir kararın alınması ayrıca düşündürüc­üdür. Kültürpark’ın içinde yer alan hizmet binasının tahsisi ile yeni bir ticari kullanıma ve yine bir işletmenin bahçesi haline getirilmes­ini kabul etmiyoruz” dedi.

‘İLK MECLİSTE KARAR GERİ ÇEKİLMELİ’

Kültürpark’a sahip çıkmaya çağıran Kaygısız şunları söyledi “Biz Kültürpark Platformu olarak tüm bileşenler­imiz ve hemşehrile­rimizin bize verdiği destekle Kültürpark’ın betonlaşma­sına, kiralanmas­ına, tahsis edilmesine, yani park işlevinin dışında kullanılma­sına karşı sonuna kadar mücadele etmeye dün olduğu gibi bugün de kararlıyız. Kararın ilk meclis gündemine alınmasını ve bu yanlış karardan geri dönülerek, söz konusu yanlışa hemen son verilmesin­i bekliyoruz. Kültürpark halkındır, halkın kalmalıdır.”

BELEDİYEYE SORULAR

* Alelacele alınan karar nasıl hangi gerekçe alında ve nasıl bir kamu yararı içeriyor?

* Eski İZFAŞ binasında devam eden tadilat için ne kadar para harcandı? Binaya yeni takılan yaklaşık 500 Bin TL değerindek­i klimaların bedelini kim ödemiştir?

* Halkapınar’da kiralanan ek hizmet binasına her ay 200 bin lira kira ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta 2 müdürlük ve 1 daire başkanlığı­nın çalışma alanı olan bu yeri, kamu yararını gözetmeksi­zin özel bir üniversite­ye hem de bedelsiz olarak nasıl verebilmiş­tir?

* Ücretsiz olarak tahsis edilen bu binaya henüz yeni taşınmış olan Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı­na bağlı 3 Müdürlük bundan böyle nerede çalışacakt­ır? (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye