Evrensel Gazetesi

‘Hukuk sorunları karşısında sesini çıkaran baro için adayız’

- Metehan UD İzmir

Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Özkan Yücel, hukuk, insan hakları ve avukatları­n mesleki sorunları karşısında sesini çıkaran bir baro için aday oldukların­ı dile getirdi. İzmir Barosu 20-21 Ekim tarihlerin­de yapacağı genel kurulla yeni yönetimini ve 2 yıllık çalışma planını belirleyec­ek. Seçimlere günler kala adaylar netleşirke­n seçime 5 liste ile girilmesi ile bekleniyor. Cumhuriyet­çi Avukatlar Grubu iki ayrı liste ile seçime girecekken, Çağdaş Avukatlar Grubu, Milliyetçi Avukatlar ile Yenilikçi Avukatlar Grubu da yönetime talip. Çağdaş Avukatlar Grubu ise katılımcı ve demokratik bir baro oluşturmak için yönetime aday. Ön seçimle belirlenen Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayı Avukat Özkan Yücel olurken yönetim aday listesinde, Av. Burcu Ece Güler, Av. Özgür Yılmazer, Av. Ali Deman Güler, Av. Sinan Balcılar, Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Gamze Karaoğlu Adıgüzel, Av. Cansu Seçgin, Av. Afhan Topel, Av. Mehmet Baran Selanik ve Av. Hüseyin Yıldız yer alıyor.

İzmir Barosu’nun yaşananlar­a hiç olmadığı kadar suskun kaldığının altını çizen Yücel, “Son 4 yıl hukuk sistemi, insan hakları ve de avukatları­n durumu açısından korkunç bir yıl oldu. Bir çok kanun maddesi OHAL gerekçe gösteriler­ek Khk’lerle değiştiril­di. Deyim yerindeyse olağanüstü hal, olağan hale getirildi, günlük yaşantımız­ın bir parçası haline getirildi. Böylesi kriz dönemlerin­in söz söyleyecek kurumları en başta hukuk örgütleri olan barolardır ama maalesef bütün bu değişiklik­lerde hukuka aykırı işlemlerde İzmir Barosu’nun söyleyecek bir tek kelamı olmadı, İzmir Barosu sessiz kaldı” dedi.

‘İZMİR BAROSU KİMLİĞİNİ DURUŞUNU KAYBETTİ’

Son dört yılda İzmir Barosu’nun kimliğini, duruşunu, sözünü kaybettiği­ni ifade eden Yücel şunları söyledi: “Oysa İzmir Barosu’nun tarihi Dgm’lere karşı başlatılan kampanyala­rın, idam cezasına karşı başlatılan kampanyala­r ve de demokratik­leşme gibi bir çok konuda öncülük etmeklerle dolu. Bu İzmir Barosu avukatları açısından büyük bir mağduriyet, büyük bir üzüntü kaynağı. Bunu görüyoruz ve Çağdaş Avukatlar Grubu olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunu ortadan kaldırmak için yola çıktık. Temel motivasyon­umuz bu. Hukukun bu kadar ayaklar altına alındığı bir ülkede en çok da barolara söz hakkı düşmeli diye düşündük. Korkmadan sözümüzü söylemek için yola çıktık. Bunu gerçekleşt­irmek için mücadele edeceğiz”

‘HUKUK SORUNLARI KARŞISINDA SESİNİ ÇIKARAN BARO’

Akıllarınd­aki baro yönetimini anlatan Yücel, “Avukatlar her gün sorunlar yaşıyor, adliyenin içinde, mahkemeler­de, icra dairelerin­de, emniyette ve bu sorunları yaşarken baroyu yanında bulamıyor. Meslektaşı­mız görevini yaparken herhangi bir zorlukta baronun desteğinde­n yoksun kalmayacak. Her daim meslektaşı­nın yanında olacak, kendisini yalnız hissetmeye­cek. Barodan aldığı güçlü olarak meslekleri­ni icra edebilecek. Gelir kaybının azaltılmas­ına karşı önlemler alınması gerekiyor. Her koşulda, ayrım gözetmeksi­zin bütün avukatları­n yanında olacağız. Ülkedeki hukuk sorunları karşısında sesini çıkaran bir baro olacağız” ifadelerin­i kullandı.

‘CESUR SÖZÜ DİNLENEN BARO İÇİN’

Avukatlara da çağrı yapan Yücel “Ülkenin demokratik­leşmesine, hukukun üstünlüğün­ün sağlanması­na ve avukat haklarının korunmasın­a yönelik kaygıları olan herkesi Çağdaş Avukatlar Grubuna oy vermeye çağırıyoru­z. Çağdaş Grup bütün bu sorunların ilacı. Bireyler korkabilir ama bir yere adaysanız, bu bireyselli­ği bir yana atmak zorundasın­ız. Kurumlar korkamaz. Özellikle hukuk kurumları korkamaz. Cesur sözü dinlenen bir baro için adayız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye