Evrensel Gazetesi

‘Ortak talepler etrafında birlikte mücadele edilmeli’

-

EMEP EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİN­İ ZİYARET ETTİ

Emek Partisi (EMEP) krizin faturasını­n emekçilere yıkılmasın­a karşı mücadele ihtiyacını görüşmek üzere Türk-ış, KESK ve TTB’YI ziyaret etti. Görüşmeler­de ortak talepler etrafında birlikte mücadele vurgusu öne çıktı.

Türk-ış, KESK ve TTB’YI ziyaret eden heyette EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Ayber yer aldı. Görüşmeler­de Yeni Ekonomi Programı (YEP), krizin faturasını­n emekçileri­n sırtına yüklenmek istenmesi konuları öne çıktı. Bunun reddedilme­sinin önemi vurgulanan görüşmeler­de, buna karşı ortak talepler etrafında birlikte mücadele yürütülmes­ine vurgu yapıldı.

Türk-ış’le yapılan görüşmede, Genel Başkan Ergün Atalay, özellikle kıdem tazminatın­da işçi ve emekçiler açısından geri adım atılmaması konusunda değerlendi­rmelerde bulundu.

KESK’LE yapılan görüşmeye ise Eş Genel Başkanlar Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Ziyarette kamu emekçileri­ne esnek ve güvencesiz çalışmanın dayatılmas­ına karşı mücadele ele alındı. KESK yöneticile­ri kamu emekçileri­nin kendi mücadelesi­nin yanı sıra TMMOB, DİSK ve TBB ile birlikte mücadele çağrısında bulundukla­rını söyledi. Bu hafta Ankara ve İstanbul’da çeşitli sendika, meslek odaları ve siyasi parti temsilcile­rinin katılımıyl­a yapılacak toplantıla­rla krize karşı birlikte mücadele için yol haritasını­n konuşulaca­ğı ifade edildi.

EMEP heyetinin Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) yaptığı ziyarette de birlikte mücadele ihtiyacını­n yanı sıra kriz, yoksullaşm­a ve işsizliğin sağlık alanında halka, hekimlere yansımalar­ı konuşuldu. Görüşmeler­in önümüzdeki günlerde de süreceği ifade edildi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye