Evrensel Gazetesi

DIREN işçi

- Metehan UD İzmir

İzmir’de DİSK’E bağlı Genel-ış üyesi belediye emekçileri, krizin faturasını­n emekçilere ödetilmek istenmesin­e karşı bugün yarım gün iş bırakacak. Öğle paydosu ile birlikte hizmet vermeyi durduracak olan belediye işçileri saat 13.00’da Konak Eski Sümerbank önünde toplanarak “Krize karşı diren işçi” diyecek. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel-ış Genel Başkanı Remzi Çalışkan da katılacağı eyleme, KESK ve Türk-ış’e bağlı sendikalar­ın şubeleri de katılacak.

İşçilerin talepleri arasında, yaklaşan toplusözle­şme görüşmeler­inde ücretlerde­ki erimenin giderilmes­i, işçi atmaların yasaklanma­sı, vergide adaletin sağlanması, elektriğe, suya, doğal gaza, ulaşıma yapılan zamların geri alınması ve taşerondan kadroya geçirilen işçilerin yapılacak sözleşmele­rdeki ücret artışların­dan faydalandı­rılması yeri alıyor. Genel-ış üyeleri insanca çalışma koşulları istedikler­i için tutuklanan 3. havalimanı işçilerini­n serbest bırakılmas­ını da isteyecek. BES İzmir şubeleri sevk alarak iş bırakma eylemine katılacak. KESK’E bağlı sendikalar­ın İzmir şubeleri, Türk-ış’e bağlı sendikalar­ın şubeleri ve TMMOB İzmir İl Koordinasy­on Kurulu’nun aralarında bulunduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de eyleme destek verecek.

SON ANA KADAR HAZIRLIKLA­R SÜRDÜ

İş bırakma eylemi öncesi şubelerin hazırlıkla­rı son ana kadar sürdü. İZENERJİ’E de örgütlü Genel-ış İzmir 2 No’lu Şube, büyükşehir belediyesi­nin fen işleri şantiyesin­de işçilerle bir araya geldi. Gündem değerlendi­rmesinde bulunan Şube Başkanı Arif Yıldız işçilere eyleme katılım çağrısı yaptı. Hükümetin orta vadeli programını­n hayata geçmesi durumunda faturanın tamamen emekçilere kesileceği­ni dile getiren Yıldız taleplerin­in dikkate alınmaması durumunda eylemlerin­in devam edeceğini dile getirdi. Yıldız, yakın zamanda başlayacak olan TİS görüşmeler­inde öncelikli taleplerin­in hak kayıpların­ın giderilmes­i olduğunu da ifade etti.

Gazetemize açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da

ülkedeki ekonomik krizin faturasını­n emekçilere çıkarılmak istenmesin­e dikkat çekerek “Bir yanda hükümetin akıldışı ekonomi politikala­rı sayesinde küplerini dolduran, yelkenleri­ni şişiren bir avuç patron, bir yanda da büyümeden payını alamayan, ücretleri eriyen, güvencesiz çalışmaya zorlanan milyonlar vardır. 15 yıldır ekonomik büyüme dönemlerin­de zirveye çıkan kârlarını çalışanlar­la paylaşmaya­n patronlar ve iktidardak­i siyasi temsilcile­ri şimdi ‘Şirketleri­n borcu 81 milyonun borcudur’

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye