Evrensel Gazetesi

‘Candy Hoover’dan atılan işçiler geri alınsın’

-

ESKİŞEHİR’DE beyaz eşya üretimi yapan Candy Hoover Doruk fabrikasın­da 16 sözleşmeli işçinin işten atılmasına karşı üretimi durduran işçilerin direnişi dün akşam saatlerine kadar sürdü. İşçiler işbaşı yaparken, görüşmeler­in devam edeceği bildirildi.

Birleşik Metal-ış’in örgütlü olduğu Candy Hoover’a ait 3 fabrikadan biri olan Doruk’ta 16 sözleşmeli işçinin işten çıkartılma­sı üzerine 3 fabrikada bulunan 1000 civarındak­i işçi önceki gün üretimi durdurdu. İşçilerin eylemi dün de devam etti. Akşam saatlerind­e işçiler işbaşı yaparken, atılan işçilerin durmuna ilişkin görüşmeler­in devam edeceği bilgisi verildi. İşçiler eylem sırasında video çekerek “Yaptığınız kanunsuz” diye tehdit eden fabrika yöneticile­rine de tepki gösterdi. (ESKIŞEHIR/EVRENSEL) diyerek faturayı hepimize ödetmek istemekted­ir” dedi.

‘KRİZ İLE MÜCADELE, İŞÇİLERİ KORUYARAK OLUR’

Yıllardır büyümeden pay alamayan işçilerin, çalışanlar borçlu değil alacaklı olduğunu dile getiren Sarı şunları söyledi: “Nüfusun yüzde 1’i, dövizin yükselmesi nedeniyle artan dış borçlarını yüzde 99’a ödetmek istemekted­ir. Nüfusun yüzde 99’u krizi zam yağmuru ve yükselen işsizlik olarak yaşarken, yüzde 1 ise batan şirketleri­n kamu kaynakları­yla kurtarılma­sının derdindedi­r. Krizin bedelini işçilere, emekçilere, halkın dar gelirli kesimlerin­e ödetmek kriz ile mücadele değildir. Kriz ile mücadele, işçileri koruyarak, emeklileri koruyarak, yoksulları koruyarak olur. Nüfusunun dörtte üçü ücret gelirleriy­le geçinen bir ülkede, ücretliler­in yaşamını geriye götüren her önlem, kriz ile değil işçi sınıfıyla mücadele anlamını taşıyacakt­ır.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye