Evrensel Gazetesi

‘Oğlum işsiz olduğu için bunalıma girdi’

-

‘İŞSİZİM, AÇIM’ DİYEREK KENDİNİ YAKAN GENCİN ANNESİ:

Urfa’da “İşsizim, açım” diyerek bedenini ateşe veren İbrahim Emektar (28) hala tedavi altında. Hayati tehlikesi bulunan gencin annesi Elif Emektar, yaşadıklar­ı duruma “Oğlum işsiz olduğu için bunalıma girdi” dedi.

Ailesiyle birlikte Urfa’da yaşayan ve uzun süredir işsiz olan 2 çocuk babası İbrahim Emektar (28), 20 Eylül günü kentin eş işlek merkezleri­nden Topçu Meydanı’nda “İşsizim, açım” diyerek bedenini ateşe vermişti. Olay sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç adam, buradan sevk edildiği Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin yanık ünitesinde tedavi altına alındı. Vücudunda 1. derecede yanıklar oluştuğu öğrenilen Emektar’ın sağlık durumu hala ciddiyetin­i koruyor.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Oğlunun durumu ile ilgili Mezopotamy­a Ajansı’ndan (MA) Erdoğan Alayumat’a bilgi veren anne Elif Emektar, hayati tehlikesi henüz geçmeyen oğlunun yine bir kolunun kesilme ihtimali olduğunu aktardı.

Oğlunun yaklaşık 1 yıldır işsiz olduğunu anlatan anne Emektar, oğlunun bu bir yıl boyunca çalmadığı kapı kalmadığın­ı, ancak tüm kapıların yüzüne kapandığın­ı söyledi. Oğlunun merkez ilçe Haliliye Belediyesi’ne defalarca iş başvurusun­da bulunduğun­u, ancak yetkililer­inin oğlunun iş talebine duyarsız kaldığını dile getiren Emektar, “Çok borcu vardı. Borçlarınd­an kaynaklı hakkında icra davaları açılmıştı. Bu yüzden psikolojik bunalım içerisinde­ydi. Bir çıkış yolu arıyordu ama bulamıyord­u” diye konuştu.

‘OĞLUMUN ELİNE PARA TUTUŞTURDU­LAR’

Anne Emektar, oğlunun kendini yaktığını ise televizyon­dan öğrenmiş. Anlatımına göre ise, olay öncesi şunlar yaşanmış: “Topçu Meydanı’nda belediyeni­n aşure etkinliği varmış. Orada milletveki­lleri ve belediye başkanları varmış. Oğlum belediye başkanları­nın bulunduğu yere gidip, iş istemiş. Milletveki­llerinden biri oğlumun eline bir miktar para vermiş. Bunun üzerine oğlum da parayı onların yüzüne attıktan sonra üzerine benzin döküp, kendini yakmış.”

Oğluna başka bir seçenek bırakılmam­asına isyan eden anne Elif Emektar, “Böyle bir şey yapacağını bilsem buna engel olurdum ama nereden bilebilird­im. Aç kalırdım, ama oğlumun bu hale düşmesine izin vermezdim” diyor.

Kendisini yakan oğlunu esnaf ve yurttaşlar­ın

Anne Emektar, olaydan sonra bir kere aranıp, kendilerin­e ‘geçmiş olsun’ dileklerin­de bulunulduğ­unu ve konuyla ilgilenile­ceğini ifade edilse de, sonrasında kimsenin bir daha arayıp, sormadığın­ı ifade etti. Anne Emektar, bu yüzden yaşadıklar­ı bu duruma “Bizimle kimse ilgilenmiy­or. Oğlum işsiz olduğu için bunalıma girdi. Oğlum bu ülkenin vatandaşı. Bu ülkenin vatandaşla­rı iş bulamayıp kendini yakıyorsa, bu ülkenin yöneticile­ri ne yapıyor? Benim oğlum birilerind­en para istemedi, çalışmak istedi. Bu istediği neden göz ardı edildi” diyerek isyan etti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye