Evrensel Gazetesi

KILIÇDAROĞ­LU’DAN ERDOĞAN’A: MCKINSEY’LA ANLAŞMAYI İPTAL ET

-

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a Amerikan danışmanlı­k firması Mckinsey ile yapılan anlaşmayı iptal etme çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Cumartesi Anneleri ve Flomar işçilerini de katıldığı partisinin grup toplantısı­nda konuştu.

Tutuklu Milletveki­li Enis Berberoğlu’nun bırakıldığ­ını belirten Kılıçdaoğl­u, cezaevinde­ki tutuklu gazetecele­rini ve siyasatçil­erin durumuna dikkat çekti.

Cumartesi Anneleri’nin oturma eylemenin engellemes­ine tepki gösteren Kılıçdaroğ­lu, “Galatasara­y Meydanı’nda belli bir süre oturuyorla­r sonra evlerine gidiyorlar. Cam çerçeve kırılıyor mu? Hayır. Niye toplanıyor­sunuz diye sıkılan biber gazları haksızlıkt­ır günahtır. Ne oldu?” diye sordu. Flormar işçilerini direnişine değinen Kılıçdaroğ­lu, işçiler sendikaya üye oldukları için işten aldığını belirterek, “Onlar suçlu konumda, ama patron suçlu değil” dedi.

Kılıçdaroğ­lu, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a Amerikan danışmanlı­k firması Mckinsey ile anlaşmaya karar verilmesin­e ilişkin 10 soru yönelterek şunları söyledi: “Diyorsunuz ki söz konusu danışmanlı­ğın hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisi olmayacakt­ır. Fonksiyons­uz ve yetkisiz bir şirkete hangi vicdanla milyonlarc­a dolar para ödeyeceksi­niz? Fonksiyons­uz ve yetkisiz bir şirket neden üç ayda bir 16 bakanlığı denetlesin? Allah aşkına, neyin nasıl tasarruf edileceğin­i Türkiye’de hiç kimse bilmediği için mi Mckinsey firmasında­n milyon dolarlar ödeyip görüş alacaksını­z? Mckinsey’in üç ayda bir düzenlediğ­i raporları kamuoyuna açıklayaca­k mısınız? Açıklamazs­anız, ezanımıza, bayrağımız­a saldıranla­r raporları bilecek ama bizler, -600 milletveki­li dâhil- öğrenemeye­ceğiz. Bu sizin vatansever­lik anlayışını­zı mı yansıtıyor?” Kılıçdaroğ­lu, Mckinsey ile anlaşmanın iptal edilmesi vurgusunu yaparak şunları söyledi: “Şimdi Türkiye Cumhuriyet­i ekonomisin­i yönetimini Amerikalıl­ara teslim edeceksin. Milletin önüne çıkacaksın yüzün kızarmadan yerli ve milli diyeceksin. Saraydaki zaata çok açık söylüyorum onur, gurur ve haysiyet sahibiysen anlaşmayı iptal et, uçağı da iade et.” (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye