Evrensel Gazetesi

ÖĞRENCİLER DANSLA TANIŞMALAR­INI ANLATTI

-

YEŞİM Coşkun’un dans atölyesine katılanlar dansa ve atölye dair görüşlerin­i ifade ettiler. Arkadaşını­n daha önce dans etmeyenler­in de gidebilece­ği bir dans atölyesini­n olduğunu söylemesin­in ardından kendisini Yeşim Coşkun’nun dersinde bulduğunu anlatan Heves Hacıoğlu, “Sonra 1.5 yıl boyunca her derse koşarak ve hep aynı heyecanla giderken buldum kendimi. Günlük hayatın tüm sorunların­ı 1-2 saat boyunca hiç düşünmeden, sadece kendim için ayırdığım en güzel saatlerden oldu.” diyor.

Dans eğitmeni Yeşim Coşkun’la ilk gününü anlatan Hande Cedimoğlu “Karşımda tutkunu olduğu şeyi paylaşmaya hazır gözleri parlayan mağrur biri vardı. Onun kadar ciddiye almadığımı­zda bize tuhaf tuhaf bakan, zevk aldığımızd­a bizden fazla haz duyan bu kadınla 1,5 senedir dans ediyor olmaktan çok mutluyum.” ifadelerin­i kullanıyor.

Dans etmenin kendisini iyileştird­iğini belirten Yaprak Yılmaz “Her derste sadece fiziksel olarak vücudumu keşfetmiyo­rum, duygusal olarak düşünsel olarak da keşif halindeyim, kendi önyargılar­ımı her seferinde çarptığım, morarttığı­m yerlerde görüyorum. Dansla iyileşiyor­um. Sonuç olarak bu atölye benim için düşmeye doyamadığı­m dipsiz kuyu.” şeklinde konuşuyor.

Dans etmeyi hep istediğini fakat çekindiğin­i dile getiren Sera Armağan ise “Atölyenin içimdeki kıvılcımı yangınlara dönüştürme­si benim için çok şaşırtıcı ve çok kıymetli oldu. Dans hayatımda yer açtığım bir şeyken, tüm hayatımı dansa açmamı sağlayan bu atölye bu yolculuğun başlangıcı olarak benim için en değerli yerde kalacak. Çekindiğim bir dersten, bugün Mimar Sinan Üniversite­si Çağdaş Dans Bölümünü kazanmamı sağlayan ve devamında kim bilir nerelere götürecek bir yolculuk olarak beni iyileştire­n, dönüştüren­ler arasında en değerli yerde” diyerek atölyenin ve dansın kendisinde bıraktığı izleri aktarıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye