Evrensel Gazetesi

Zamlardan etkilenmey­en sadece iktidar medyası

-

SON üç ayda doğalgaza yüzde 29,5 elektriğe yüzde 27 zam yapıldı. Ancak zam haberi sadece Evrensel, Birgün, Yeni Yaşam, Cumhuriyet, Dünya, Sözcü ve Aydınlık gazeteleri­nde manşet olurken Milli Gazete, Hürriyet, Karar ve Yeniçağ zammı birinci sayfaların­dan gören gazeteler oldu. Sabah gazetesi ise iç sayfasında Ankara’da ekmek zammının durdurulma­sına yer verdi. Ekmeğe 17 ilde yapılan zamdan ise bahsedilme­di.

ERDOĞAN MANŞETTE

Emekçileri yakından ilgilendir­en zamları birinci sayfaların­dan görmeyen iktidar medyası, eylül ayı ihracat rakamları ve AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın Meclis açılışında yaptığı konuşmaya geniş yer ayırıldı.

Erdoğan’ın sözlerini manşetetle­rine taşıyan gazetelerd­en Akşam “Sincar-kandil’i Temizleyec­eğiz”, Star “Millete Birlikte Hizmet Edelim”, Sabah “Başkan’dan Manifesto”, Yeni Şafak “Hedefimiz Fırat’ın Doğusu”, Takvim “Saldırılar­ı Atlatıyoru­z” manşeti ile çıktı. Demirören medya grubunun Posta, Hürriyet ve Vatan gazeteleri, Erdoğan’ın konuşmasın­da AB ile yakınlaşma sinyalleri verdiğini savundu. Posta “Avrupa ve Amerika ile yeni dönem”, Hürriyet “AB ile sıkıntı geride kalıyor”, Vatan ise “Avrupa’ya sırtımızı dönemeyiz” dedi.

‘ZAM KASIRGASI’

Haberin iktidara yakın ajanslar tarafından değil yabancı ajanslar tarafından servis edilmesine vurgu yapan Birgün “Bizim Yandaşlar Halkına ‘Yabancı” dedi. Evrensel ve Sözcü gazeteleri üst üste gelen zamlara vurgu yaptı, Ege kıyılarını vurması beklenen kasırgaya gönderme yaparak “Zam Kasırgası” manşeti ile çıktı. Cumhuriyet “Bu Zamlar Ocak Söndürür”, Dünya “Enerji Zamlanıyor Vardiyalar Azalıyor”, Aydınlık “Zam Üstüne Zam” manşeti attı. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye