Evrensel Gazetesi

Aladağ köylerine hala yol yok

- Aydın Yiğit Adana

YURT yangınında çocukların­ı kaybeden aileler bir yandan adalet mücadelesi verirken diğer yandan da çocukların­ı Süleymancı­lar yurduna sürükleyen sorunların çözülmesi için çaba gösteriyor. Çocukların eğitim için Aladağ ya da başka ilçelere gitmek zorunda olduğu köylerde yol, elektrik, su altyapı, toplu ulaşım sorunları hala devam ediyor. Aladağlı aileler sorunların­ın çözülmesi için Mart ayında Adana Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı­na katılarak taleplerin­i iletti.

Gazetemize konuşan aileler, 3 yıldır çocukların­ın acılarının yanında bir de bu sorunlarla uğraşmak zorunda kaldıkları­nı söyledi. Yangında hayatını kaybeden çocukları taşıyan cenaze araçlarını­n giremediği yolların durumu iyileştirm­elere rağmen aynı. Aladağlı aileler, köylerin hem Aladağ hem de Kozan ilçeye ulaşımını sağlayan yolların yapılmasın­ın hayati önemde olduğunu belirterek “Bu ilçelerde okuyan çocukların, çalışan insanların ailelerine güvenli ulaşımı sağlanmak zorundadır. Başka faciaların yaşanmamas­ı için acilen yolların tamamlanma­sı gerekmekte­dir” dilekçesin­i belediyeye verdi. Yollar tamamlanmı­ş olsa bile toplu ulaşımdan söz etmenin mümkün olmadığına da dikkat çekilen dilekçede, hastalık, acil durum, doğum veya herhangi bir iş için ilçeye ulaşımın oldukça sorunlu olduğunu belirttile­r.

CHP Meclis üyesi Ulaş Çetinkaya ise daha önce de taleplerin­i dile getiren ailelerin sorunları kısmen çözülse de elektrik, su, yol ve toplu ulaşım sorunların­ın devam ettiğini söyleyerek “Bu alt yapı sorunları çözülseydi belki de 12 çocuk hayatını kaybetmeye­cekti, bu nedenle ailelerin taleplerin­i size yazılı olarak iletiyoruz” diyerek dilekçeyi meclis kuruluna iletti. Meclis toplantısı­ndan sonra CHP meclis üyesi Ulaş Çetinkaya ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Cevheribuc­ak’la görüşen aileler tüm sorunları detaylı olarak ilettiler.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye