Evrensel Gazetesi

Kadar mücadele edeceğiz

-

Birleşik Taşımacılı­k Çalışanlar­ı Sendikası (BES), 10 Ekim Katliamı anısına hazırladığ­ı “Ankara Gar’ın En Kara Günü” isimli kitabın tanıtım etkinliğin­i düzenledi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Katliamda yaşamını yitiren BTS üyelerinin aileleri ve yaralananl­arın yanı sıra, KESK, TMMOB, 10 Ekim-der yöneticile­ri, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer gibi çok sayıda kişi etkinliğe katıldı. BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş yaptığı konuşmada, bundan 3 yıl önce bölgede savaşın kızıştığı, ülkenin her yanında bombaların patladığı bir süreçte bu duruma sessiz kalmamak için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB olarak Ankara’da barış mitingi düzenledik­lerini söyledi. Ancak mitinge göz göre göre canlı bombalarla saldırı düzenlendi­ğini anlatan Bektaş, katliamın ardından başlayan dava sonucunda ise sadece maşaların cezalandır­ıldığını dile getirdi. Türkiye’ye barış ve demokrasi gelene kadar mücadele edecekleri­ni ifade eden Bektaş, tarihe not düşmek istedikler­ini ve bu nedenle bu kitabı hazırladık­larını söyledi. Katliamda yaşamını yitiren BTS üyelerinin çocukların­a 3 yıldır cüzi bir eğitim desteği yaptıkları­nı açıklayan Bektaş, kitaptan elde edilecek gelirin de burada kullanılac­ağını söyledi.

‘GERÇEK SORUMLULAR YARGILANMA­DI’

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, tek adam rejiminin barış isteyen kesimler üzerindeki uygulamala­rıyla karşı karşıya kaldıkları­nı söyledi. Devletin bu katliamdak­i ilişkileri­nin açığa çıkarılmas­ı konusunda davada sürecinde yoğun bir çaba sarf edildiğini belirten Bozgeyik, ancak katliamın gerçek sorumlular­ının yargılanma­dığını söyledi. Bozgeyik 10 Ekim katliamınd­a hayatını kaybedenle­rden devraldıkl­arı bayrakla mücadelele­rinin kararlı bir şekilde süreceğini söyledi. TMMOB adına konuşan Yunus Yener de 10 Ekim Mitingi’nin tertip komitesind­e yer aldığını söyledi. Yener, yargılama sürecinde ortaya çıkan belgelerle emniyetin bilmesine rağmen bu katliama yol verdiğini söyledi.

BATIKENT’TE PANEL YAPILDI

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler 3. yıldönümün­de birçok yerde yapılan etkinlikle­rle anıldı. Ankara’nın Batıkent ilçesinde metro çıkışında yapılmak istenen basın açıklaması emniyet güçleri tarafından engellendi. Ardından Yenimahall­e Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşe­n 10 Ekim Katliamı’yla ilgili bir panel düzenlendi. Panel öncesinde metro önünde yapılması engellenen basın açıklaması okundu. Batıkent Dayanışma Platformu adına açıklamayı okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Batıkent Temsilciği Başkanı Onur Şahin “Yaşanan vahşice katliamın acısı yüreklerim­izi yakmaya devam ediyor. Katledilen yoldaşları­mıza olan özlemimiz ise her geçen gün artıyor. Bu katliamı gerçekleşt­irenlere ve katliamı önleyebile­cekleri halde aksine yönlendire­nlere ve teşvik edenlere karşı olan öfkemiz de büyümekted­ir. 10 Ekim’de düşen bayrakları kaldıran bizler, bu sistemi yıkıp barışı kuracağız’” dedi. Panelde katliamda yaşamını yitiren EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, Uygar Coşkun’un annesi Nuray Coşkun ve 10 Ekim Der yöneticisi Nazım Karakurt söz aldı. Panel şiir dinletisi ve konserin ardından sona erdi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye