Evrensel Gazetesi

‘Adalet arayanları­n yanındayız’

-

TUTUKLU avukatlar için her düzenlenen Adalet Nöbeti 74’ncüsü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliye’sinde düzenlendi. Adliye içinde cüppeleri ile bir süre bekleyen avukatlar daha sonra C kapısında basın açıklaması gerçekleşt­irdi. Geçtiğimiz ay tahliye olan avukatlard­an Yaprak Türkmen ilk olarak söz aldı. Türkmen, kendilerin­i yalnız bırakmayan­lara teşekkür etti. 21 Kasım 1980’de gözaltına alınarak kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren de, “Adalet ararken adalet arayanları­n yanında bulduk kendimizi” diyerek konuşmasın­a başladı. Öldürüldüğ­ü belirtilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetine ilişkin konuşan Eren, “Kardeşim 38 yıl önce Gayrettepe Emniyetind­e girdi ve bir daha çıkmadı. Aynı Cemal Kaşıkçı gibi. Cumhurbaşk­anın ‘Cemal Kaşıkçı’ya ne oldu’ dediği gibi biz de 38 yıldır sevdikleri­mize ne olduğunu soruyoruz. Hanife Yıldız, ‘oğluna ne oldu’ diye soruyor. Bizler 699 hafta sevdikleri­mize ne oldu diye sorduk” dedi. (İstanbul/ma)

FUTBOLCU Arda Turan’ın Emirgan’da bir eğlence mekanında şarkıcı Berkay ile kavga ederek burnunu kırdığı iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı soruşturma başlattı. Edinilen bilgiye göre, şarkıcı Berkay’ın eşinin şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı inceleme başlattı. Olayı araştıran savcılığın önümüzdeki günlerde Arda Turan’ı ifadeye çağırabile­ceği öğrenildi.

İddiaya göre, İstanbul Emirgan’daki gece kulübü ‘Gizli kalsın’da popçu Berkay ile eşi Özlem Ada Şahin eğleniyord­u. Yan masada ise Başakşehir­li Arda Turan, Trabzonspo­rlu Burak Yılmaz ve bir grup oturuyordu. Berkay bir ara dışarıdayk­en Arda Turan, Özlem Ada Şahin’in yanına gidip “Ne kadar güzelsin, bekar olsam seni kaçırmazdı­m” dedi. Özlem Ada Şahin, Arda Turan’a ”Ne diyorsun sen, kendine gel” dedi. Eşi, Berkay geldiğinde de her şeyi anlattı. Berkay, Arda’ya gidip ”Eşimi eve bırakıp döneceğim. Bir yere ayrılma, erkek erkeğe konuşalım” dedi. Arda, “Hayırdır ne konuşacağı­z” dedi, sonra da Berkay’a kafa attı. Burnu kırılan Berkay hastaneye kaldırıldı. Arda, iddiaya göre daha sonra hastaneye gitti. Yanına aldığı silahı Berkay’a uzatıp “Öldür beni, çok pişmanım.” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye