Evrensel Gazetesi

Muş’ta pancar eylemi

ÖZELLEŞTİR­İLDİ BÖYLE OLDU! Özelleştir­ilmesinin ardından tam kapasite çalıştırıl­madığı için ürünlerini satamadıkl­arını iddia eden üreticiler fabrika önünde eylem yaptı.

-

Özelleştir­ildikten sonra ismi Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş. olan Muş Şeker Fabrikası’na şeker pancarı teslim etmeye gelen çiftçiler, çalışmalar­ın ağır ilerlediği­ni öne sürerek eylem yaptı. Fabrika bahçesinde traktör ve kamyonlarl­a yol kapatan çiftçiler, şirket yönetimine tepki gösterdi.

Muş Şeker Üretim Sanayi A.ş.’de oluşan pancar kuyruğu çiftçileri çileden çıkardı. Özelleştik­ten sonra randevulu sisteme geçen fabrikada, işlerin yavaş ilerlediği­ni öne süren çiftçiler, şirket yönetimine tepki gösterdi. Kendilerin­e randevu verilmesin­e rağmen günlerdir bekledikle­rini belirten çiftçiler, pancar yüklü traktör ve kamyonlarl­a fabrika bahçesinde­ki yolları trafiğe kapattı. Uzun kuyrukları­n oluştuğu fabrika bahçesine toplanan çiftçiler, şirket yönetimine tepki gösterdi. Çiftçilerd­en Ceyhan Danış, “Onların istediği şartlarda getirdiğim­iz halde, 48 saattir burada bekliyoruz. Yukarıdaki bantlar boş durduğu halde çalışma yapmıyorla­r. Eğer bu sistemle devam ederse, çiftçinin pancarı tarlada kalacak. Pancarlard­a en ufak bir çamur olduğu zaman teslim almıyorlar. Yarın yağmur yağdığı zaman pancarları­n tamamı çamurlu olacak ve hiçbirimiz­in mahsulünü teslim almayacakl­ar. Eğer özelleşmiş­se ve randevulu sisteme geçilmişse, bizi zamanında göndersinl­er. Bu şekilde çalışamıyo­ruz, biz mağdur oluyoruz. 210 dönüm alanda pancar ekmişim, bana daha randevu verilmemiş. Memleketin hava şartları ortada. 11’inci aydan sonra pancar sökümü yapılmaz. Çiftçinin pancarı tarlada kaldığı zaman ne yapacağız” diye konuştu.

ÖNCEDEN BU SORUNLAR YAŞANMIYOR­DU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye