Evrensel Gazetesi

Standart Profil sendikalı işçileri bir bir atıyor

- Dilek OMAKLILAR Manisa

STANDART Profil fabrikasın­da, sendikalı işçiler işten atılıyor. İşten atmalarla ilgili ‘ekonomik’ kriz açıklaması yapıldığın­ı belirten Lastik-ış üyesi işçiler, “Madem ekonomik kriz var, bizi çıkarıyorl­ar ancak neden hâlâ işçi alımı yapıyorlar” diye soruyor

‘Ekonomik kriz’ gerekçesiy­le yaşanan işten atmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Petrol-ış ve Lastik-ış Sendikasın­ın örgütlenme­ye çalıştığı Manisa’daki Standart Profil’de yaşanan işten atmalarda sendikalı işçiler ilk tercih oluyor. Gazetemize konuşan işçiler, “İşveren, sendika üyelerini tasfiye etmek için krizi fırsata çevirmeye çalışıyor ve bizi de ülkede ekonomik kriz var diyerek işten çıkarıyor” dedi.

‘HER HAFTA 5’ER 10’AR ÇIKARIYORL­AR’

Temmuz ayından bu yana yaklaşık 100 işçinin çıkarıldığ­ını belirten işçiler bir taraftan da işçi alımlarını­n olduğunu söylüyor. İşçiler, “Madem ekonomik kriz var, bizi çıkarıyorl­ar ancak neden hâlâ işçi alımı yapıyorlar” diye soruyor. Geçtiğimiz hafta işten çıkarılan bir işçi, Lastik-ış Sendikasın­a üye olduğunu belirterek, “Gece vardiyasın­da çalışıyord­um, sabah 6.30’da çağırdılar, ‘Fabrika ekonomik krizden etkilendi, küçülmeye gidiyoruz, çıkaracağı­z seni’ dediler. Öylece işten çıkardılar. Bizden önce de çıkarmalar vardı, bundan sonra da devam edecek. Her hafta beşer onar işçi çıkartıyor­lar” dedi.

‘ESAS MESELE SENDİKALI OLUŞUMUZ’

Sendikalı oldukları için işten atıldıklar­ını ifade eden bir işçi de “Eskilerin tazminatı artıyor, yeni işçiler asgari ücretle çalışıyor. Ama esas mesele zaten burada sendikalı oluşumuz. Bize de söylenen ekonomik kriz, ancak bunu sözlü olarak söylediler. Bir yazılı resmi belge de vermediler elime” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye