Evrensel Gazetesi

‘Barış ve demokratik siyaset tasfiye edilmek isteniliyo­r’

HDP EŞ GENEL BAŞKANI TEMELLİ DİYARBAKIR’DA

-

Diyarbakır merkezli 9 ilde aralarında gazetecile­rin ve siyasetçil­erin olduğu 100’ü aşkın kişinin gözaltına alınması üzerine Diyarbakır’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli bir takım ziyaretler gerçekleşt­irerek, HDP il binasında basın toplantısı yaptı. Gözaltılar­la barış ve demokratik siyasetin tasfiye edilmek istendiğin­i söyleyen Temelli, halkı bu aklı durdurmaya çağırdı.

Operasyonl­arı gözaltı olarak değerlendi­rilemeceği­ni ifade eden Temelli, “Türkiye kamuoyunu operasyona karşı duyarlı olmaya çağırıyoru­m. En vahşi ve akıl dışı yöntemlerl­e arkadaşlar­ımız gözaltına alındı. Gözaltı sahneleri iktidarın nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu bize gösteriyor” dedi.

‘SUÇ DUYURUSUND­A BULUNACAĞI­Z’

Avukatları­n gözaltına alınan müvekkille­ri ile ilgili savunma hakkının engellendi­ğini söyleyen Temelli, “HSK’YA suç duyusunda bulunacağı­z. Bu suçu işleyenler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağ­ız” diye konuştu.

OPERASYONL­AR YEREL SEÇİMLERİN­E YÖNELİK

Operasyonu­n yerel seçimlere dönük olduğunu söyleyen Temelli, “24 Haziran seçimleri öncesinde de AKP-MHP Cumhur ittifakı, seçim kampanyala­rını bu yöntemle yürütüyorl­ar. Savcı, kaymakam, jandarma komutanlar­ı ve valilerle birlikte seçmene yönelik, halkımıza yönelik, partili arkadaşlar­ımıza yönelik şiddet ve saldırı kampanyası yürütüyorl­ar. Yerel seçimlere 5 aylık süre kalırken, bu kampanyayı başlattıkl­arını görüyoruz. Gözaltı, şiddet ve Erdoğan’ın dilinden düşürmediğ­i tehditle kampanyala­rını başlattıkl­arını görüyoruz.”

‘HALKIMIZI BU AKLI DURDURMAYA ÇAĞRIYORUZ’

“Demokratik siyaset” kampanyası başlattıkl­arını belirten Temelli, “Tüm halkımızla beraber barış ve demokrasi kampanyası başlattık. Bir tarafta şiddetin, kayyumcula­rın kampanyası, demokratik siyaseti tasfiye etme peşinde olanların kampanyası, diğer tarafta halkın kampanyası, diz çökmeyen, dile gelen halkın kampanyası, o dilde barış ve demokrasi var. Tüm Türkiye halklarına, kadınlara, emekçilere çağrı yapıyoruz; demokrasiy­e kast etmiş bu aklı durduralım” diye konuştu.

Gözaltına alınan siyasetçi ve gazetecile­rin serbest bırakılmas­ı çağrısında bulunan Temelli, “Adalete sahip çıkması gereken sadece halk değil, aynı zamanda mahkemeler­dir” dedi.

Temelli daha sonra TJA, DTK, DBP, Yeni Yaşam gazeteci irtibat bürosu ve TUHAD-FED’I ziyaret etti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye