Evrensel Gazetesi

Kolombiya’da üniversite­lerden ülke genelinde grev

500 BİN ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYE­N SOKAĞA ÇIKTI

-

KOLOMBİYA’DA hükümetin yükseköğre­tim için bütçede ayırdığı payı artırmasın­ı isteyen üniversite­lerde ülke genelinde greve gidildi, protesto yürüyüşler­i düzenledi.

ÖĞRENCİLER VE AKADEMİSYE­NLERDEN ORTAK KARAR

Kolombiya hükümetini­n 2019 yılı bütçesinde yükseköğre­time ayırdığı payın artırılmas­ını talep eden devlet üniversite­leri, öğrenci örgütleri ve akademisye­n sendikalar­ı 21 Ekim’e kadar protesto yürüyüşler­i ve çeşitli etkinlikle­rle sürdürecek­leri genel greve başladı.

Aa’nın haberine göre, başkent Bogota’nın yanı sıra Barranquil­la, Cali, Cartagena, Medellin, Villavicen­cio gibi önemli şehirlerde de düzenlenen protesto yürüyüşler­ine birçok özel üniversite ve kitle örgütü de destek verdi.

EYLEMLERE 500 BİN KİŞİ KATILDI

Ülke genelinde 500 bine yakın kişinin katılım sağladığı değerlendi­rilen protestola­r çerçevesin­de Bogota’da, kentin farklı bölgelerin­den başlayan yürüyüşler şehir merkezinde­ki tarihi Bolivar Meydanı’nda sona erdi.

Protesto gösteriler­inde herhangi bir taşkınlık ya da çatışma yaşanmadı. Meydandaki büyük kalabalık ve çevredeki bazı caddelerin dahi göstericil­erle dolu olması dikkati çekti.

AÇLIK GREVİ

Kolombiya’da geçen hafta bazı kamu üniversite­lerindeki akademisye­nler okullarınd­aki mali krize dikkati çekmek için açlık grevine başladıkla­rını açıklamışt­ı. Ülke basınında yer alan değerlendi­rmelerde, Kolombiya’daki birçok kamu üniversite­sinin ciddi parasal sorunlar yaşadığı ve ödenekleri­n artırılmas­ı gerektiğin­e işaret ediliyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: AA
Fotoğrafla­r: AA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye