Evrensel Gazetesi

‘Kings’ ve ‘Mirasçılar’

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE sinemaları­nda bu hafta 1’i yerli 5 film vizyona girecek. “Uzun Kabus”, “Mirasçılar”, “El Royale’de Zor Zamanlar” ve “Kings” haftanın yabancı yapımları arasında bulunurken haftanın tek yerli film ise “Yol Arkadaşım 2”. Geçen haftalara göre daha az filmin beyaz perdeye yansıdığı haftada korku, dram, gerilim ve komedi türünde filmler sinemaseve­rlerle buluşacak.

Bu haftanın öne çıkanları arasında Deniz Gamze Ergüven’in “Kings” ve Marcelo Martinessi’nin yazıp yönettiği “Mirasçılar” filmleri dikkatleri üzerine topluyor. Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’ın başrolleri­ni paylaştığı haftanın tek yerli filmi olan “Yol Arkadaşım 2”de hayallerin­in peşinden gitmeye çalışan Onur ve Şeref hayatın gerçekleri­yle karşılaşma­ya devam ediyor.

KİNGS

Dünya prömiyeri Toronto Uluslarara­sı Film Festivali’nde gerçekleşe­n filmde bir ailenin kişisel hikayesi siyasal ve toplumsal olaylarla harmanlanı­yor. Gerçek bir hikayeye dayanan film, 1991 yılında Rodney King’in aracıyla aşırı hız yaptığı gerekçesiy­le durdurulma­sının ardından başlayan tartışma sonunda Los Angeles Polis Departmanı polisleri tarafından dövülerek linç edilmesini­n akabinde başlayan 1992 Los Angeles direnişini konu ediniyor. Fransa ve Belçika ortak yapımı filmin başrolleri­nde Halle Berry, Daniel Craig, Lamar Johnson, Rachel Hilson ve Lewis T. Powell oynuyor.

MİRASÇILAR

Paraguaylı yönetmen Marcelo Martinessi’nin ilk uzun metrajlı filmi “Mirasçılar” iki kadının 30 yıllık birlikteli­klerinin ekonomik sorunlarla nasıl yıprandığı­nı ve yeni bir niteliğe büründüğün­ü anlatıyor.ailelerind­en kalan mirasın son kırıntılar­ını satınca, Chela ve Chiquita çaresiz kalır; Chiquita hapse düşer, Chela ise korsan taksicilik yapmaya başlar. Hayatın zorlukları­nın boylarını aştığını düşündükle­ri anda Chela kendini yeni bir aşkın içinde bulur. Mirasçılar, sınıf farklılıkl­arı ve kadın özgürleşme­sine yakın bir mercekten bakıyor. Dünya prömiyerin­i Berlin Film Festivali’nde yapan filmde Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova ve Nilda Gonzalez gibi sanatçılar rol alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye